Ny bog om Alle tiders værtshuse på Christianshavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

.

Kender du de historiske værtshuse på Christianshavn? Uanset hvad, så er Christianshavns lokalhistoriske Forening på vej med bogen “Alle tiders værtshuse på Christianshavn”, som udgives den 29. november.

Bogens første afsnit har fokus på, hvordan værtshuslivet på Christianshavn har ændret sig de sidste 50 år. Dernæst følger en detaljeret beskrivelse af de nu kun syv traditionelle værtshuse, der stadig eksisterer – til glæde for mange københavnere og gæster.

De næste afsnit er rent historiske og fortæller om fortidens lokale øl- og brændevinsfremstilling og om ca. 60 forsvundne – men mindeværdige – udskænkningssteder. Der fortælles også om drukkulturens bagsider med alkoholisme, familietragedier og kriminalitet samt om afholdsbevægelsens og myndighedernes reaktioner.
Bogen slutter med digte og viser, epigrammer og udtryk fra de christianshavnske værtshuse. Til sidst bringes en registrant over de omkring dokumenterede 170 værtshuse i Christianshavns 400-årige historie – hvoraf der altså kun der syv klassiske tilbage i bydelen.

.

Forfattere med lokalkendskab
Bogen er skrevet af kunsthistoriker Ove Bjørn Petersen og historiker Anders Bjørn og er rigt illustreret med stemningsfulde både ældre og helt nye fotos – de sidste af fotograf Otto Stenov.

Bogen kan købes blandt andet hos Bog & Idé i Amagercentret, Arnold Buscks boghandel i Købmagergade samt i Lokalhistorisk Arkiv i Torvegade 75 hver lørdag samt 7., 13. og 16. december kl. 13-15.

Bogen koster 190 kroner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*