Original Coffee rykker ind på Engholmene

Der var travlt på åbningsdagen for en uge siden – så Bjørn (tv) giver en hånd med. Foto: Jesper Schou Hansen / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

Med Lokalbolig som nabo – og udlejer – er den lille danske kaffekæde Original Coffee rykket ind i lokalerne hos Lokalbolig på Engholmene, som tidligere har huset det stærkt succesfulde Møllers Hjemmebag.

Hos Original Coffee byder man på frisk kaffe og bagværk fra eget bageri i Kødbyen, der forsyner kædens foreløbig 12 butikker. Nummer 13 er på vej på Strandlodsvej, inden måneden er gået.

”Vi kiggede faktisk på Engholmene allerede for tre år siden. Men der var stadig lidt for meget byggeplads og for få indbyggere, til at man kunne få en kaffebar til at løbe rundt i så stort et lokale. Men stedet ville blive helt rigtigt. Det kunne vi se allerede dengang. Så når vi nu har fået muligheden her hos Lokalbolig, så er det bare alle tiders at kunne åbne”, fortæller Philip Trappaud Bjørn – bare kaldet Bjørn – som sammen med vennerne Nikolaj og Jonas Skovsted driver den lille kaffekæde.

Startede med kaffevogne

Oprindelig var det Bjørn og Nikolaj, der har kendt hinanden siden 2. klasse, der startede tilbage i 2010 med kaffevogne.

”Der nørdede vi måske knap så meget med kaffen, som vi gør i dag. Det er lidt mere besværligt, når man er udendørs i en lille kaffevogn, vandet fryser til is, og det hele bare er koldt. Men hos Illum syntes de, at det var enormt spændende med nogle friske unge mennesker med et par kaffevogne, så vi fik chancen i 2012 i Illum Rooftop”, fortæller Bjørn.

Siden har holdet bag Original Coffee ikke set sig tilbage, og kaffebar på kaffebar er blevet åbnet – og senest her i sommer eget bageri i Kødbyen.

”Vi ville gerne være herre over vores eget bagværk. Vi fik før leveret fra Il Buco på Bryggen, og det gav os smag for selv at lave noget lækkert bagværk. Så nu har vi 4-5 varianter her i kaffebaren på Engholmene. Vi kommer løbende til at skifte ud i bagværket. Både i forhold til årstider, hvad der sælger, og hvad vi løbende kan udvikle på”, siger Bjørn.

Kaffe løber i blodet

At det blev kaffe, de to venner i sin tid kastede sig over, var måske ikke helt tilfældigt. Nikolaj og Jonas’ mor driver nemlig også kaffebar.

Ud over den nye kaffebar på Engholmene på Willy Brandts Vej og den kommende kaffebar på Strandlodsvej, så er holdet bag hele tiden på udkig efter nye lokationer til gode kaffebarer.

”Det er vores egne penge, der er bag, så det skal være i et tempo, vi kan håndtere. Vi tog under covid også lige et smæk, hvor vi midlertidig måtte holde de 5 kaffebarer lukket, men de er alle oppe at køre igen. Det går heldigvis godt igen”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*