Præsten i Sydhavnen byder velkommen til det nye år i det kolde gys

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der findes mange måder at springe ind i det nye år på. I Sydhavn Sogn har man valgt at springe ud i det kolde gys ved Teglværkshavnen. Her vil præst Morten Sternberg medbringe et par nytårsord, hoppe en tur i havnen og bagefter servere ’en lille en’ til at holde varmen.

.

”Der er jo egentlig ikke noget særligt kristent over nytår. I kirken fejrer vi, at der begynder et nyt kirkeår 1. søndag i advent. Men der er alligevel noget helt særligt over nytårsaften og de første dage et helt friskt nyt år”, siger Morten Sternberg.

Derfor rykker Sydhavn Sogn ud til Teglværkshavnen til refleksion over det år, der er gået og det år, der er i vente. Det er første gang, at Sydhavn Sogn mixer ord med vinterbadning, men på mange måder giver det, ifølge Morten Sternberg, god mening:

.

Nytår giver en tænkepause

”Hvis vores liv var et analogt ur, der bare glider helt umærkeligt og roligt frem, så er nytår et digitalt og kontant nedslag i vores liv. Klonk! Vi bliver simpelthen tvunget til at stoppe op og tænke os om. Hvad var det, der lige sluttede og hvad er det, der skal til at begynde? Hvad tager vi med af godt og dårligt? Og hvad vil vi gerne lave om på? Der er masser at glæde sig til – og nok af at bekymre sig om. Og det kræver et koldt overblik. Derfor tager vi hul på 2023 med et koldt gys”.

Alle er velkommen til at møde op den 7. januar kl. 10. Uanset om man er en erfaren vinterbader eller man måske har lyst til at prøve det for første gang. Efter det kolde gys, vil der selvfølgelig være ’en lille en’ til at varme sig på.

 

Hvor: Badezonen Teglholm Brygge i Teglværkshavnen
Hvornår: 7. januar kl. 10

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*