Robinson-legende fra Teglholmen skriver roman om sit italienske ø-eventyr

Richard Asklund har kastet sig ud i at skrive en spændingsroman. Foto: PR Foto.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

 

Hvis man følger med i reality-tv verdenen, så er der god sandsynlighed for, at man kender Richard Asklund.  Han slog igennem i den 18. udgave af programmet Robinson Ekspeditionen. Her blev den dengang 45-årige uddannede ingeniør en af sæsonens mere omtalte navne på godt og ondt, som det hører sig til i den type realityprogrammer. Senere vendt han så tilbage til programmet med officiel titel af ’legende’, ligesom han har deltaget i programmet ”Til middag hos”.

Nu har Richard Asklund kastet sig ud i et bogprojekt, for selv om deltagelsen i Robinson Ekspeditionen har sat dybe spor hos Richard Asklund, så er det i dag ikke en tropeø på Filippinerne, der fylder mest i hans sind. Han har nemlig anskaffet sig en lejlighed på Sicilien og valgt at henlægge handlingen i sin nye roman ”Pistacieskovens Forbandelse”, til de fascinerende byer og landskaber på den italienske ø. Inspirationen til bogen har han blandt andet fået ved at køre øen tynd i sin vintage-Jaguar og møde den lokale befolkning.

 

Blev til spændingsroman

”Der er historier alle vegne. For eksempel historierne om mafiaen, som stadig lever i skyggerne, danner stor kontrast til Nordens bekvemligheder. Og blandt andet det har givet mig masser af inspiration og liv til personerne i bogen”, siger Richard Asklund om tilblivelsen af den nye spændingsroman.

Richard Asklund kender Sicilien indgående. Hans forældre boede nemlig på øen under faderens udsendelse i forbindelse med opførelsen af en cementfabrik. Da Richard midt under coronanedlukningen mærkede behovet for at genskabe kontakten til øen, skrev han under på en lejlighed i en lille kystby uden at have set andet end en video fra den lokale mægler. Det skulle vise sig at være det rigtige valg. For han er stadig nyforelsket i øen, og store dele af ’Pistacieskovens Forbandelse’ er skrevet på lejlighedens terrasse med en dramatisk udsigt til vulkanen Etna og Det Joniske Hav.

Ifølge Richard Asklund, er der også masser af drama på bogens 360 sider, hvor læseren bliver taget med ud til øens afkroge og blandt andet stifter bekendtskab med en hemmelig orden, morderen i den grå firehjulstrækker og lyssky oligarker.

”I mange faser er det en meget rå og brutal thriller. Men for mig er et af de vigtigste temaer i bogen et klart opgør med magteliten”, siger Richard Asklund.

”Pistacieskovens Forbandelse” udkommer på hans eget forlag ’Den Sorte Svane’ den 6. oktober og er forfatterens anden bog. Debutromanen ’Praktikantens Univers’ udkom i 2017.

 

Richard Asklund

Født 1970 i København. Uddannet ingeniør. Besidder desuden en Executive MBA.  Har tidligere været ansat i bl.a. Danfoss, men arbejder i dag som ledelseskonsulent. Bor på Teglholmen med konen Christina og har to voksne børn. I sin fritid dyrker han sport og underviser i boksning.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*