Sluseholmen bliver turistmål

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Kanalerne i den sydlige del af Københavns havn – primært Sluseholmen – bliver nu et turistudflugtsmål for kanalbådene fra Stromma, der ikke tøver med at kalde området for ”Sydhavnens Venedig”.

Hvor kanalbådene ellers mest har sejlet i den øvre del af havnen og de gamle kanaler omkring Christiansborg, Nyhavn og Christianshavn, så er området med kanalerne ved Teglholmen og Sluseholmen i stigende grad blevet populært som udflugtsmål.

Stromma, som har kanalrundfartbådene i København, fortæller, at de i år har premiere på en helt ny og spændende sejltur til Sydhavnens Venedig. Den lokalkendte guide fortæller om områdets skæve og finurlige historier lige fra pumpestationen, der blev til et ligkapel, der i dag er blevet til Danmarks smukkeste vinbar.

 

Enorm udvikling

”De seneste år har både Nordhavn og Sydhavnen udviklet sig helt enormt. Sydhavnen var et goldt og gråt industriområde, men er nu forvandlet til et moderne og eftertragtet beboelsesområde med venetianske kanaler, gode spisesteder, hyggelige caféer og en masse historie. Ligkapellet, der blev til vinbar Københavns mindste landsby beboet af ænder, Danmarks eneste flydende kirke og havnens flyulykker og smuglerkonger”, siger Lisette F. Thamdrup, Product Manager hos Stromma Danmark A/S.

Hun håber, at mange også lokale, har lyst til at komme ud og opleve området fra vandsiden.

”De fleste af os er bagud med at få set vores gode venner, have en hyggeeftermiddag med veninderne eller få taget en fyraftensdrink med kollegerne. Byen lokker med street food, musik, udstillinger, teater. Så kan man jo indtage Københavns indbydende havn og kanaler, hvor vandet funkler og konstant drager øjet”, siger Lisette F. Thamdrup.

Når man booker en tur med Stromma til ”Sydhavnens Venedig”, byder Stromma på et glas kølig rosé sammen med spændende historier fra det anderledes område.

”Sydhavnens Venedig” sejler den sidste tirsdag hver måned fra den 31. maj til den 27. september kl. 17-18.30 og igen kl. 19-20.30 fra Ved Stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*