Afslappet luksusresort af den flydende slags

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der var massevis af barer, restauranter og lækre pools at vælge imellem ombord, da det nybyggede krydstogtskib Celebrity Beyond for nylig stævnede ud fra engelske Southampton. Havnefronten var med på jomfrurejsen og blev godt overbevist af krydstogtlivets glæder – især når det sker i så lækre og stadig afslappede rammer.

 

Tekst og fotos: Mikkel Bækgaard og PR

 

Store krydstogtskibe? Det er da sådan noget med gigantiske all inclusive buffeter og massevis af amerikanske pensionister iført caps og kakifarvede bukser? Det er noget med horder af mennesker på alt for lidt plads?

Og hvis det nu var et luksusskib? Ja, så er det sådan noget med opulent rigdom og svulstige smykker tilsat alt for dyr champagne og stive omgangsformer.

Sådan har jeg altid tænkt, når tanken er faldet på nogle af de enorme krydstogtskibe, der især før Coronapandemien fragtede tusindvis af gæster rundt i f.eks. Middelhavet eller Caribien. Det var da bestemt ikke noget for mig!

Men altså, alting skal jo prøves, og fordomme er til for at blive brudt. Så derfor var det med et smil på læben og en stor ja-hat på hovedet, at jeg takkede ja, da jeg for nylig på vegne af Havnefronten blev inviteret med på et todages minicruise med det nybyggede luksusskib Celebrity Beyond. Her kunne jeg ved selvsyn opleve krydstogtlivet i helt nybyggede og nydesignede rammer, hvor det hele er luksuriøst og lækkert, men uden at det bliver hverken overdrevet eller opulent. Her var det hele afslappet, eksklusivt og nærmest hyggeligt – og uden at jeg blev hverken hensat til horder af kakibukser eller smart nyrig ekstravagance i en verden, jeg aldrig ville føle mig hjemme i.

 

Smilende personale og DJs med loungemusik

Ja, faktisk føler jeg mig overraskende velkommen, da jeg går ombord på Celebrity Beyond, et nyt krydstogtskib i Celebrity Cruises Edge-serie, som lige har fået en tand ekstra og er lidt større og lidt mere eksklusivt end rederiets andre skibe.

Fra jeg går ombord, møder jeg kun venligt og smilende personale, der professionelt, høfligt og med glimt i øjet tager imod og guider en de rigtige steder hen.

I kahytten føler jeg det, som om jeg er tjekket ind på et lækkert hotel, hvor der er god plads til både en stor, komfortabel seng, sofaarrangement og et kæmpestort vindue med udsigt til havets bølger dybt nede. Med andre ord er der tale om et værelse med den bedste havudsigt, man kan forestille sig – og uden at det føles det mindste trangt. Og imponerende nok kan den unge mand, der står for blandt andet at rengøre min kahyt, genkende mig, når han møder mig på gangen og gøre opmærksom på, at han netop er færdig med rengøringen – og jeg tænker, at jeg nok ikke er det eneste menneske, han skal holde styr på undervejs.

Oppe på soldækkene er der også god plads, selvom der er flere tusinde passagerer ombord. Her er liggestole nok, flere pools at vælge imellem, og lækker loungemusik strømmer fra de DJs, som indtager DJ-podiet med attitude og masser af underholdning. Således er der sprøde toner, quizzer og godt med adspredelse, hvis man da ikke har travlt med at nyde udsigten til havet fra de forskellige boblebade eller infinity pools, der frister, selvom forårssolen kun varmer mildt her i slutningen af april.

 

Ambition om en yngre målgruppe

Om de kakifarvede amerikanske pensionister overtager skibet, når det for alvor stævner ud på de syv have, er naturligvis svært at sige. Men ambitionen med Celebrity Beyond – og de andre skibe i klassen – er at tiltrække et yngre publikum, end dem man normalt møder ombord på de store krydstogtskibe. Det fortæller Lisa Lutoff-Perlo, der er administrerende direktør for Celebrity Cruises på det pressemøde, vi også bliver inviteret med til ombord:

“Vi vil gerne tiltrække generation x (som er den generation, der er født mellem 1965 og 1980, red.) mere end de klassiske boomere på vores skibe. Det har vi lagt vægt på i indretningen og i aktiviteterne ombord – og også på, hvordan det luksuriøse skal føles. Det skal være afslappet luksus, ikke show off-luksus”, siger hun blandt andet.

Og netop denne form for afslappet luksus er ramt spot on, er min vurdering, når man bevæger sig rundt på skibet – også selvom du også kan finde den store tegnebog frem i nogle af de luksusbutikker som f.eks. Stella McCartney og Bulgari, som er at finde ombord.

 

Fransk mesterkok bag restaurantflagskib

Der er da også afslappet luksus på alle fronter og sådan set også for flere forskellige pengepunge. Et ophold på skibet inkluderer altid mad og drikkevarer til et vist niveau, og så kan man opgradere med forskellige drikkepakker, hvor drinks op til en vis pris er inkluderet – og man kan vælge at sætte sig til bords i den lange række restauranter og barer, som skibet byder på. Her er nogle restauranter inkluderet i prisen, mens andre kommer med en ekstraudgift, hvis luksusfølelsen lige skal have det ekstra.

Det gælder f.eks. i Le Voyage, der er Celebrity Beyonds flagskibsrestaurant. Her har man indrettet en intim lille restaurant i hjertet af skibet, hvor den franske mesterkok Daniel Boulud har været med til at udvikle konceptet, og hvor menuen består af retter inspireret af hans rejser rundt i verden.

Og luksuriøst og lækkert afslappet er der da også på Le Voyage, hvor ambitionen klart er at lave en restaurant i Michelin-klassen til søs. Maden er da også ekstremt velsmagende, hvor især et smørmørt stykke indbagt andebryst er blandt højdepunkterne, ligesom en servering med snekrabbe og mango høster højlydte roser fra nogle af de medspisende gæster, da jeg besøger Le Voyage på rejsens første aften.

 

Edens have med flot udsigt – og højt støjniveau

Selvom det gastronomiske niveau på Le Voyage er højt, og følelsen er eksklusiv og lækker, mangler restauranten nok lige det sidste for at være lige så god, som den gerne vil være. Men prisniveauet er faktisk fornuftigt, og smagene er gode.

God er også den anden meget ambitiøse restaurant på skibet, nemlig Eden, der lægger sig i ambitionsniveauet en tand under Le Voyage. Men faktisk er madoplevelsen her også virkelig god, hvor især en rundhåndet servering af middelhavsrejer vækker stor begejstring. Her sidder man allerbagerst i skibet i et stort lokale med vidunderlig udsigt til havet – også selvom støjniveauet er højt her fra de andre gæster og musikken, og hvor man kunne arbejde lidt mere med akustikken, hvis man vælger at justere det helt nye skib lidt.

 

Gentager gerne – men bliver helst bare på skibet

Således er det ikke kun med smil på læben, at jeg går ombord på Celebrity Beyond. Det varer også ved, da jeg to dage senere går fra borde igen, inden skibet skal sejle ud på sin første rigtige kommercielle tur. Jeg har fået en stor krydstogtoplevelse, som jeg meget gerne ville gentage – i hvert fald for et par dage eller fire, hvor livet ombord kan føles som at være på et afslappet og meget lækkert luksusresort, bare i flydende udgave.

Om jeg vil få lyst til at gå i land på diverse destinationer undervejs sammen med et par tusinde andre krydstogtgæster? Det er jeg så ikke sikker på – især ikke, når livet ombord er så skønt og afslappende.

 

Havnefronten var inviteret på krydstogt af Celebrity Cruises, som betalte fly og cruise.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*