Alternativet i København: Guldkort fra Tivoli skaber tvivl

Foto: Hasse Ferrold / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Alternativet frygter, at politikerne ikke træffer objektive afgørelser omkring Tivoli, fordi Tivoli i årtier har givet samtlige politikere i København gratis adgang til haven.

Alternativet frygter i følge en pressemeddelelse, “at det skaber en moralsk gråzone, når Tivoli A/S giver københavnske lokalpolitikere et guldkort til Tivoli i gave”. Partier har derfor rejst sagen, der nu skal drøftes af politikerne.

I pressemeddelelsen skriver Alternativet, at “Der er tradition for, at Tivoli giver medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation et guldkort i gave, når de indtræder i deres kommunale hverv. Guldkortet har en årlig værdi af 1399 kroner. Guldkortet giver fri entre for kortholderen og 4 gæster, samt rabat på turpas og parkering”.

Pressemeddelelsen fastslår også, at “gaven er udelukkende et mellemlæggende mellem Tivoli og det enkelte BR-medlem. Der er ingen aftale mellem Tivoli og Københavns Kommune om at give medlemmer af Borgerrepræsentationen et guldkort”.

Selv gaver af mindre omfang skaber en særlig, positiv relation mellem de folkevalgte og gavegiver, mener Alternativet.

”Vi ved fra forskningen, at de fleste af os ubevidst kommer til at føle et taknemmelighedsforhold eller en ’venskabelig’ bias over for dem vi modtager en gave fra. Derfor ønsker vi i Alternativet at få en åben diskussion om, hvilken betydning gaver kan have for vores kommunale arbejde”, siger Birgitte Kehler Holst, gruppeformand for Alternativet på Københavns Rådhus.

Borgerrepræsentationen og særligt Teknik- og Miljøudvalget træffer beslutninger i sager, hvor Tivoli kan have en særinteresse.

”Som kommunalpolitiker i København behandler man indimellem sager, hvor Tivoli har en naturlig interesse. I Teknik og Miljøudvalget blev der f.eks. besluttet at ændre trafiksignalet ved fodgængeroverfeltet til Tivolis hovedindgang til en grøn og rød Pjerrot i en toårig periode. Når Tivolis maskot bliver en del af bybilledet, så er det med til at cementere Tivolis historiske betydning for byen. Der er i sig selv ikke noget galt med, at man som lokalpolitiker mener Tivoli er en del af Københavns sjæl, men der er ingen tvivl om, at det også er god reklame for virksomheden”, siger Troels Christian Jakobsen, Teknik- og Miljøordfører for Alternativet på Københavns Rådhus

Alternativet peger i pressemeddelelsen på yderligere en række sager, hvor Tivoli har været til behandling. Det gælder blandt andet sagen om et stort 102 meter højt tårn, som partiet (og mange andre) fejlagtigt kalder “hotel-tårn”. Der var imidlertid tale om et bolig-tårn. Der skulle i samme projekt ganske rigtigt være hotel – men det skulle være i en lavere bygning ved siden af.

År for inden havde Københavns Kommune solgt grunden til Tivoli for at sikre havens fremtid som forlystelsespark – ikke for udstykning til boliger. Derfor sagde alle partier – undtagen Radikale og Socialdemokratiet – nej til projektet.

Tivoli food corner har også været gennem flere rundet med politikerne, der igen og igen vendte tommelfingrene ned af overfor Tivolis projekt indtil det lykkedes at fremkomme med et forslag, der kunne samle flertal.

På baggrund af en gennemgang af Tivolis større sager, er det svært at fastslå, at et guldkort fra Tivoli har gjort hverken fra eller til for politikernes endelige beslutninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*