Amager Fælleds Venner klager til ombudsmanden over Miljøstyrelsen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Endnu engang har Amager Fælleds Venner startet en klagesag. Denne gang klager foreningen til Folketingets Ombudsmand over Miljøstyrelsens sagsbehandling i sagen om Københavns Kommunes rydning af træer, buske og kvasbunker fra Fælledby P/S’s byggefelt på det sydlige Amager Fælled.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Amager Fælleds Venner mener, at fældning af krat og træer samt fjernelse af syv kvasbunker i
efteråret 2021 og vinteren 2022 udgjorde klare brud på artsfredningsbekendtgørelsen, idet
kvasbunkerne fungerede som vinterhi og rastested for den EU-beskyttede stor vandsalamander.

By & Havn oplyser imidlertid, at alle vandsalamandere allerede var fjernet inden ligesom Miljøstyrelsen ad to omgange gjorde Amager Fælled Venner opmærksom på at foreningens egen indsamling af en fredet art, fordi det er en overtrædelser af artsfredningsbekendtgørelsen.

Og at netop Amager Fælled Venner fik påtalt deres overtrædelse mens det Amager Fælled Venner hævder er By & Havns overtrædelse ikke blev påtalt, mener foreningen er forkert og vil derfor har Ombudsmanden til at være en del af foreningens sag – noget Folketingets Ombudsmand allerede en gang har afvist.

Men nu forsøger Amager Fælleds Venner igen og “genanmoder om Ombudsmandens indtræder i sagen”.
Områderne på Amager Fælled, som skal bruges til at bygge Fælledby på er allerede ryddet og afventer kun en anden klagesag, som Amager Fælled Venner også har startet inden byggeriet kan fortsætte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*