Rigsrevisionen skal undersøge Region Hovedstaden selvom regionen synes alt er ok

Finn Rudaizky. Foto: Viroj Jienwatcharamongkhol / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Sundhedsudvalget i
Region Hovedstaden

“Det er skandaløst og går stik imod den retsstilling, som loven giver den enkelte syge borger og kræftpatient”, sagde jeg på regionsrådsmødet forleden, hvor jeg, på baggrund af Berlingskes artikel 30/3, “150 kræftsyge i Region Hovedstaden ventede for længe på behandling”, forsøgte at trænge igennem med mit synspunkt, om at der rent faktisk er noget galt med såvel systemet som de politisk valgtes muligheder for at agere borgernes vagthund.

Kun Marianne Frederik (EL) og Anne Ehrenreich (løsgænger) åbnede for en vis erkendelse af, at der var noget, som godt kunne gøres bedre.

.

Flertallet vil ikke undersøge noget

De øvrige partier, S, K, V, R og SF afviste at der var noget i DF’s kritik, som var rigtigt. Kort sagt: De fem partier mente, at såvel systemet som deres egen præstation for borgerne, var god nok. Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S), gjorde også sit yderste for at negligere DF’s forslag til mulige forbedringer fremover, ved at nægte, at der i det hele taget var nogle problemer.

Heller ikke det forhold, at det ofte er medierne som graver sundhedsskandaler op – og ikke Region Hovedstaden – gjorde indtryk på flertallet af partier.

Jeg synes, at det var en meget trist aften for de borgere, som er blevet ramt af fejl og forsømmelser i sygehusvæsenet.

De må da for pokker føle sig svigtet af de politikere, som tilsyneladende prioriterer politisk sammenhold langt højere end den enkelte patients velvære og rettighed.

.

Rigsrevisionen på banen

Heldigvis fik de svigtede borgere, dagen efter regionsrådsmødet i Hillerød, en udstrakt hånd. Ikke fra Region Hovedstaden, men fra Folketingets Rigsrevision, som “har besluttet at gennemføre en forundersøgelse af overholdelse af maksimale ventetider i behandlingen på kræftområdet”. Rigsrevisionen vil inddrage Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Og baggrunden for undersøgelsen er, “at det er kommet frem, at en række kræftpatienter ikke er blevet behandlet inden for de maksimale ventetider”.

Fra DF’s side skal der lyde en foreløbig tak til Rigsrevisionen, som tager hele problemet om borgernes sundhed, rettigheder og behandling langt mere seriøst end flertallet af politikere tilsyneladende gør i Region Hovedstaden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*