Anders And besøger Havnefronten

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er kommet fint besøg på Havnefronten – altså ikke nævnte lokalavis, men den fysisk lokation. Det er sket i forbindelse med, at København er blevet som Verdens Arkitekturhovedstad.

I den anledning sætter Anders And & Co. fokus på de mange ekstraordinære arkitektoniske bygninger, som Danmark rummer. I hovedhistorien fræser Anders And og Andersine blandt andet rundt i København og inviterer børn og unge til at kigge nærmere på den store indflydelse, som arkitekturen har haft og fortsat har for opbygningen af det danske samfund. Redaktionen på bladet har samarbejdet med Dansk Arkitektur Center, som har udviklet og bidraget til flere elementer i bladet.

Arkitektur findes overalt, og udgør så naturlig en del af hverdagen, at langt de færreste faktisk lægger mærke til det i det daglige. Det gælder også for arkitekturen i Andeby, hvor ikoniske bygninger som onkel Joakims pengetank og Anders Ands slidte hus udgør en stor del af universet, fortællingerne og forståelsen af figurerne.

.

Både ægte og fiktive

Både virkelige og fiktive byer bliver meget sjovere at gå rundt i, hvis man vælger at kigge op og ikke mindst ved, hvad man skal kigge efter.

”Udover at skulle underholde, er det supervigtigt for Anders And & Co., at man, som læser, føler, at man har lært noget nyt efter endt læsning – og det synes jeg i høj grad, at man gør med denne udgave af bladet. Arkitektur er overalt, og vi bliver påvirket af den, uanset hvor vi befinder os – uden at vi egentlig tænker over, at det er arkitektur. Arkitektur er endnu sjovere, hvis man ved lidt, inden man begiver sig ud på eventyr, og vi er meget stolte af samarbejdet med Dansk Arkitektur Center, som på bedste vis formidler arkitektur til vores læsere gennem en større og sjov artikel og giver viden om alt fra Danmarks kendte bygningsværker, til hvordan arkitektur kan være med til at redde klodens klima”, siger Svend Skytte, der er redaktør for Anders And-bladet.

.

Tyveknægte i København

I bladets hovedhistorie ”Hattehapseren” er Andersine for eksempel blevet medlem af komiteen for Andeby som Arkitekturhovedstad 2024. Hun har derfor taget Anders And med på inspirationstur til København, hvor de to ænder skal se på bygninger – men midt i det storslåede visit får Anders And stjålet sin hue, og turen ender i stedet med en jagt på hattehapseren gennem Københavns gader og stræder for at få huen tilbage.

.

Danske bygninger bliver ”andeficeret”

I bladets øvrige artikler fylder bygninger i København også sammen med landets fornemmeste bygningsværker – blandt andet Storebæltsbroen, ARoS Kunstmuseum og Utzon Center. De ikoniske samlingspunkter er blevet ”andeficeret”, da de er blevet tegnet ind i Anders And-tegnestilen af den danske tegner Flemming Andersen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*