Udstilling i Kunstvinduet på Havneholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

En ny udstilling er klar i det lille galleri Kunstvinduet på Havneholmen. Det er ’Som landet ligger’ af Karen Havskov Jensen og Klavs Weiss, der udstilles.

Udstillingen tager sit udgangspunkt i et gammelt spørgsmål. For omkring 2.500 år siden diskuterede man i Grækenland, hvorvidt Jorden er rund, og allerede i år 240 f.v.t. udregnede geografen Eratosthenes med stor nøjagtighed Jordens diameter og omkreds. I dag har vi beregnet dens overfladeareal, dens masse og vægtfylde, og har ret så sikre beregninger på mængderne af alle de råstoffer den består af; vi har registreret dem i grundstoffernes periodiske system.

Desuden ved vi – indtil videre – ikke bedre, end at Jorden er den eneste planet i universet, der har så enestående betingelser for det liv, vi kender. Alligevel lever vi lokalt og globalt under politiske og økonomiske systemer, der forudsætter kontinuerlig vækst og dermed et stigende forbrug af Jordens begrænsede råstoffer. Vi er ’fanget i vores eget net’.

Materialer der er brugt i udstillingen spænder vidt: blik, rør, kunstgræs, PVA-lim, samt brugt papemballage (indsamlet i containere ved diverse køkken-, vvs-, tv & radio- og møbelforhandlere), der har været brugt til at beskytte de varer, vi alle sammen er storforbrugere af.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*