Anne-Louise Knudsen udstiller i kunstvinduet på Havneholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kunstner Anne-Louise Knudsen rykker ind i byens måske mindske kunstgalleri – Kunstvinduet på Havneholmen – fra den 3. december.

.

Udstillingen i Kunstvinduet kredser om naturens former, balance og de magiske enkle mønstre, som kommer til udtryk i naturen. Naturen både spirer, visner og går i dvale og sådan fortsætter det. Nu er det vinter, og i Kunstvinduet vises en forenklet fremstilling af et naturinspireret univers – måske en hilsen til det spirende forår. Sådan skriver folkene bag kunstvinduet i en præsentation af den kommende udstilling.

Anne-Louise Knudsen finder inspiration dels i det naturlige og i det kunstigt fremstillede, både i form af materialer og visuelle fremstillinger. De tekstile materialer er overvejende syntetiske og de organiske elementer som sneglene og planterne har levet, men er bearbejdede, således at de fremstår forvrængede. De lever ikke mere, men forsøges at vækkes kunstigt til live.

Spiralformen ses på tværs af naturen i planter, sneglehuse og sågar i vejrfænomener. Dens symbolske betydning er kædet sammen med alt fra livscyklus, udvikling og dynamik til kosmisk kraft samt solens eller månens bevægelser. Spiralen er forbundet med ideen om fødsel, død og genfødsel. Den symboliserer forandring og vækst.

Udstillingen varer til og med den 10. januar 2024.

.

Om kunstneren

Anne-Louise Knudsen er uddannet fra Central Saint Martins, London, UK og har enkeltfag i billedkunst fra UCC, DK.

Tidligere udstillinger Feiertag, Kassel, DE, Galleri Toll, Stockholm, SE, Hjorten Skulpturpark, Stockholm, SE, Tashkent International Biennale of Contemporary Art, UZ, Russian Artist union, Goethe-Institut, Novosibirsk, RU, Meno Parkas, Kaunas, LT, Supermarket Art Fair, Stockholm, SE, Museum Ovartaci, Aarhus, DK og Kunstbiblioteket, København, DK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*