By & Havn satser på ny type parkeringshus i Ørestad Syd

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er fart på byggerierne i Ørestad Syd, og derfor er tiden også kommet til at opføre det sidste parkeringshus ved Else Alfelts vej. Men det skal ikke være et traditionelt parkeringshus.

.

By & Havn ønsker at udvikle et p-hus, der både forsyner området med parkeringspladser og som samtidig skaber liv i området i form af hvad By & Havn kalder ”en udadvendt stueetage” og muligheden for en rekreativ funktion på parkeringshusets tag.

For at finde frem til det bedst mulige projekt har man derfor lavet en åben konkurrence. Konkurrenceopgaven består i, at komme med forslag til en udformning af parkeringshusets konstruktion, facader, kantzone og disponering af tag.

Blandt andet Amager Vestlokaludvalg har i en længere periode haft fokus på, at der skal skabes mere byliv i form af flere butikker i stueetagerne i byggerierne – noget som de forskellige bygherre ofte stritter imod, da der er flere penge i at lave boliger eller lovpligtige fællesfaciliteter til beboerne.

.

Kom med et bud

Hos By & Havn har man ikke lagt sig fast på hvordan parkeringshusets tag skal bruges. Man vil nemlig gerne have et bud på, hvordan parkeringshusets tag bedst muligt bidrager med en eller flere funktioner, som ikke findes i Ørestad Syd i forvejen.

For at videreudvikle By & Havns eksisterende parkeringshuse i en mindre klimabelastende retning, håber By & Havn også på forslag til ”best-practice”, der kan minimere CO2 aftrykket for det fremtidige byggeri, hvor det er muligt, bygbart og forsvarligt.

Konkurrencevinderen skal efterfølgende kvalificere og bearbejde vinderforslaget frem til minimum udbudsniveau og forventes at bistå By & Havn med tilsyn ved parkeringshusets realisering.

Ny & Havn forventer at offentliggørelse vinderen i september. Hvornår parkeringshuset skal stå færdigt, er endnu ikke klart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*