Daginstitution får som det første byggeri i København guldmedalje i bæredygtighedscertificering

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I Ørestad Syd er den nu ét år gamle daginstitution Børnehuset i Skovkvartet blevet bæredygtighedscertificeret med DGNB-Guld som det første byggeri i kommunen. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

.

Børnehuset i Skovkvarteret stod færdig i 2022, og er nu som det første byggeri i kommunen blevet certificeret til DGNB-Guld. Det fejrer Københavns Kommune guldcertificeringen med deltagelse af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i løbet af den 12. april.

”I København har vi et klart politisk mål om at reducere vores udledning af CO2. Det gælder også, når vi bygger nyt. Vi skal tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af byggeriet – lige fra planlægning og økonomi til materialevalg og miljøpåvirkning. Vi skal stille højere krav til os selv som kommune, og vi skal stille højere krav til dem, der bygger for os. Derfor er jeg stolt over, at vi nu har fået den første guldcertificering i DGNB – de kommende år vil mange flere byggerier følge eksemplet,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Guldcertificeringen betyder, at byggeriet scorer højt på en lang række parametre ift. bæredygtighed bl.a. i materialevalg og indeklima. Parametrene er desuden med til at sikre faste og lave udgifter til drift og vedligehold.

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune besluttede i 2020, at kommunens egne nybyggerier med en entreprisesum over 20 mio. kr. fremover skal bæredygtighedscertificeres på DGNB-guld niveau.

Daginstitutionen har fokus på natur og bevægelse, aktive fællesrum, tæthed og kontakt til udearealerne med legebakker, balancekanter og lign. elementer med motoriske udfordringer for alle aldersgrupper.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*