By & Havn vil være CO2 neutrale

Krydstogtsskibe. Foto: Vigdis Winther / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

By & Havn vil for alvor sætte arbejdet i gang med at reducere CO2-udledningen. Der er sat mål om at blive CO2- neutral i egen drift og forsyning i 2030. Krydstogsskibe for nu landstrøm.

.

I den netop offentliggjorte forretningsstrategi er der stort fokus på at bidrage til den grønne omstilling, CO2-reduktion i alle led af forretningen og den fortsatte udvikling af stormflodssikring. Det skriver selskabet i en nyhedsmail.

I strategiperioden er der lagt op til at gennemføre store investeringer i en grøn omstilling af havnen. Det sker bl.a. ved at bygge en ny containerterminal i Ydre Nordhavn, hvor driften skal være CO2 neutral i 2025. Derudover investeres der i landstrøm til krydstogtskibe ved Oceankaj og Langelinie til glæde for københavnerne i fremtiden.

.

Bæredygtige

By & Havn ønsker at påtage sig et aktivt lederskab som bygherre og arbejdsgiver og har som ambition at gå foran i by- og havneudviklingen i København.

Bæredygtig skal styrkes og integreres i alle By & Havns forretningsområder og i den generelle drift, virke og kultur.

Målsætningerne vil række ud over strategiperioden 2024-2027, og det vil tage tid at realisere, men i strategiperioden skærper selskabet retningen, investerer aktivt i at nå målene og stiller nye krav i takt med, at metoder og branchestandarder udvikles og modnes.

“Den nye forretningsstrategi er ambitiøs og den kommer til at kræve hårdt arbejde. Vi ønsker at tage faklen og gå forrest – både indenfor klimatilpasningsløsninger, CO2-reduktion i byggeri og anlæg i København og i vores egen drift. Det er en del af vores ansvar som offentligt ejet selskab med store arealer at være med til at drive branchen i den rigtige retning”, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

.

Samfundsansvar

By & Havn vil løbende sætte nye konkrete, realistiske og ambitiøse mål for bæredygtighedstiltag inden for både klima/miljø, det sociale område og ift. ledelse (ESG). Samtidig vil By & Havn have fokus på dokumentation og årlig rapportering af indsatser på området, herunder CO2-regnskab for selskabets egen drift og forsyning samt regnskab relateret til selskabets værdikæde.

Det forretningsstrategiske mål om at halvere CO2-udledningen fra sin værdikæde inden 2030 betyder bl.a., at alle, der vil købe selskabets byggegrunde i Nordhavn, Ørestad og Sydhavn, skal leve op til strammere krav fra 1. januar 202

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*