Café GRÄS er rykket ind i Hekla park med dagens ret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Man får brugt noget energi, når man løber rundt på grønsværen i Hekla Park. Men pludselig stod klubben uden cafe, så derfor slog klubben hurtigt til, da Elisabetta Damjanovska Berthou meldte sig til at overtage cafeen efter den forrige ejer lukkede.

.

Cafeen går under navnet GRÄS og er åben for alle. Ikke kun de, der har fodboldstøvlerne med i boldklubben Hekla, på Artillerivej 190. Og så skal det være med nærende måltider, som skal være lette at gå til for de fleste. Om de vil spise i klubhuset eller have det med som take-away.

Sådan beskriver Elisabetta Damjanovska Berthou selv sit tilbud, som kan være en hjemmelavet Pasta Bolognese til en flad 50’er eller kylling i karry, pasta-pesto med kylling eller noget fjerde. Fælles for retterne er, at de skal være til gengængelige for de fleste.

”Det skal være mad, som kan fungere i en hverdag. Både hvad gælder det at få det tilberedt i det køkken, der nu engang er i klubhuset og for brugerne. Enkelt og velsmagende”, siger Elisabetta Damjanovska Berthou om sit koncept, der også har et udvalg der f.eks. omfatter parisertoast, pølsehorn og kanelsnegle. Alt sammen noget, som let kan omsættes.

.

Erfaringen går langt tilbage

I modsætning til sin forgænger i Heklas klubhus, der også drev Egils Deli, så driver Elisabetta hverken deli-shop, cafe eller noget der minder om ved siden af. Det betyder dog ikke, at hun og familien er helt uden erfaring i branchen.

”Min far drev flere sandwich- og delikatesseforretninger, og jeg drev dem sammen med ham. Men nu er vi altså 25 år tilbage i tiden. Min datter arbejdede også i den forrige cafe. Lidt familieerfaring har vi da”, siger Elisabetta, der ellers arbejder med IT i Region Hovedstaden og måske også er kendt på Bryggen for at være aktiv som formand for Natteravnene på Islands brygge.

I hjemmet går Elisabetta voldsomt meget op i at nørde mad. Hendes egen surdej har 17 år på bagen, og det at sylte og fermentere falder hende let. Cafeen i Hekla skal dog helst ikke ud i at eksperimentere med avancerede retter – men det meste brødværk er hjemmebagt.

.

Cafe i et klubhus

”Det er jo en cafe i et klubhus, så det skal være noget let. Men jeg har da sat en surdejsbolle på menukortet og ellers skal det være noget, som passer supergodt ind i den måske travle hverdag som både børn og forældre kan have. Så hvis forældrene lige har lyst til at få lidt at spise sammen med børnene nede i Klubhuset, så har jeg ramt rigtigt med menukortet”, siger Elisabetta.

Til de, der ikke skal have et helt måltid, er der også masser af muligheder. Kigger man inden for hos GRÄS, kan man også bare hygge med nachos, paninier og andre lækkerier fra montren – eller snuppe en kop kaffe.

”Jeg har mange ideer om hvad man kan lave i Cafe GRÄS. I første omgang har jeg kørt videre med nogle af de ting, som er gået rigtig godt i cafeen, og så har jeg tilføjet lidt af mine egne ideer til kortet og indført dagens ret til en 50’er. Over tid, introducerer jeg nye retter og nye initiativer og så ser vi hvad der kommer til at virke i Hekla Park”, siger Elisabetta Damjanovska Berthou.

.

Følg med på sociale medier

Der er åbent hver eftermiddag fra kl. 16.30 samt lejlighedsvist i weekenderne. Følg cafeen på Instagram: hekla_graes – for opdateringer, stemningsbilleder og Ugens menu. På BK Heklas hjemmeside ligger Ugens menu også.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*