Cowi skal rådgive Metroselskabet omkring den kommende M5 linje

Undersøgelserne af en kommende metrostation ved "Bryggebroen" er allerede i gang.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Metroselskabet har valgt COWI til rådgivningsopgaven på areal- og rettighedsområdet for en potentiel kommende metrolinje M5. Undersøgelserne af mulige placeringer er i fuld gang.

.

Rådgivningsvirksomheden COWI skal med landinspektørfirmaet LE34 som underrådgiver hjælpe Metroselskabet med rådgivningsopgaven på areal- og rettighedsområdet i forbindelse med forberedelserne af en mulig ny metrolinje, M5.

Rådgivningsopgaven på areal og rettighedsområdet omfatter blandt andet planlægning og udførelse af ekspropriationer i forbindelse med en mulig etablering af M5, ligesom opgaven indeholder en væsentlig del dialog med lodsejere, naboer, udviklere m.v. om forskellige forhold i relation til projektet.

”Det er afgørende, at vi har rådgivere på areal- og rettighedsområdet, der kan hjælpe med at sikre projektets arealbehov og samtidig være i god proces og dialog med de naboer, som muligvis berøres. COWI har vist god forståelse for kompleksiteten i opgaven, herunder hvordan man kan tænke bæredygtighed ind i projektet. Vi ser frem til at samarbejde med dem om M5,” siger Mathias Mark Bornæs, enhedschef i Metroselskabet.

.

Specialistopgave

Valget faldt på COWI efter et EU-udbud med forhandling. I alt var der to bydende, som begge leverede gennemarbejdede tilbud i høj kvalitet og stillede med et hold bestående af kompetente rådgivere.

”Her er tale om en specialopgave, som kræver særlige kompetencer og et stort overblik, og vi har haft gode drøftelser med begge bydere,” siger Mathias Mark Bornæs.

Med den nye kontrakt er endnu en rådgiver om bord på M5-projektet. Tidligere i år blev et konsortium bestående af COWI og Arup valgt som rådgiver på miljøkonsekvensvurdering, ledningsomlægninger og anlægsprojektering.

”Vi ser frem til at sikre en god dialog med naboer og være med til at øge den bynære biodiversitet til gavn for både mennesker og natur,” siger Gitte Godsk Dalgaard, Senior Vice President i COWI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*