DEBAT: Københavns politikere skal ikke have mere i løn

copyright Henrik Sørensen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Ovengaden neden Vandet 29
1414 København K

.

Sikke dog en politisk alliance. Hvad pokker sker der ? Politikere på Københavns Rådhus fra SF, Socialdemokratiet, Venstre og de konservative, slår et slag i Berlingske den 21/7, for at de vil have lønforhøjelse. Jo, hvem vil ikke gerne have mere i løn ? Men, især når politikere foreslår mere i lønningsposen til sig selv, så skal det altså være sagligt begrundet. Det modsatte er tilfældet. SF’s Rasmus Steenberger mener, at det er “fornuftigt at undersøge størrelsen af vederlaget”. Steenberger vil have mere tid “til at passe jobbet som politiker”. Hertil er at sige, at et højere vederlag ikke nødvendigvis giver “mere tid”. Mere tid i fritidspolitiker-jobbet kan opnås ved, at man i langt højere grad benytter sig af den gode sekretær-hjælp ordning, som også SF og Steenberger har. Desuden burde man presse meget mere på, for at forvaltning og de fuldtidsansatte borgmestre, sørgede for, at møder i langt højere grad blev afholdt efter “normal arbejdstids ophør” og ikke som nu ofte midt i civile ansattes arbejdstid. De konservatives Niels Peder Ravn, “ser ikke Borgerrepræsentationen som et fritidsjob, men man bliver aflønnet, som om det var et fritidsjob”, mener Niels Peder Ravn. Jo, men det er et fritidsjob og ingen kræver, at den konservative politiker skal læse og være inde i samtlige byens problemer. De konservative er en gruppe på 9 personer og hvis “byrden” er for stor for Ravn, så vil jeg foreslå, at hans gruppe, laver en omfordeling af arbejdsopgaverne, men også uddelegere mere arbejde til partiets sekretær, som lønnes af kommunen.

Venstres fuldtids borgmester Jens Kristian Lütken, slår også et slag for højere løn til medlemmer af revisions-samt borgerrådgiverudvalg. Han begrunder det med en “markant mødeaktivitet”. Jeg har selv i en årrække været medlem af de to udvalg, men det er faktisk ikke særligt tidsmæssig belastende. Absolut ikke.

Socialdemokraternes bud og ønske om højere vederlag, kommer overraskende fra den tidligere Overborgmester Lars Weiss (S), som varsler, at hans parti “selv kunne komme med sit eget bud på, hvor meget vederlaget skal hæves”.

SF, S, Venstre og de konservative i København, overvejer om de skal gå videre med løn-ønskerne til Folketinget. For det er Folketinget som har magten til at hæve kommunalpolitikernes løn og vederlag. Det er ikke noget som vi i Dansk Folkeparti vil være med til. Vi synes, at lønnen i Københavns Borgerrepræsentation er rigelig høj. Og vi prioriterer fortsat, at menige kommunalpolitikere bør være fritidspolitikere. For mange heltidspolitikere i kommunalpolitik, ødelægger en ellers god og repræsentativ kontakt til arbejdsmarkedet, såvel privat som offentligt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*