Debat: Nu får vi en Palæstinas Plads

copyright Henrik Sørensen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT
Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Når et blodrødt flertal i Københavns Borgerrepræsentation beslutter, at København skal have navngivet en Palæstinas Plads på Nørrebro, bliver det i området Nørrebrogade, Esromgade og Hillerødgade. Beboerne bliver “belønnet” med Palæstina’s Plads, i et område, hvor mange anti-israelske og også antisemitisk-lignende aktiviteter har fundet sted.
Med den kommende vedtagelse af Palæstina’s Plads, bryder København med den faste praksis, at man ikke navngiver veje eller pladser med relation til stater eller landområder, som ikke er fuldt medlem af FN.
.

Kampen om muslimske stemmer

Kampen om de muslimske stemmer i København, er stor på venstrefløjen. Også derfor får vi en Palæstinas Plads. Hvad bliver så det næste ? Nu er der åbnet for en Vestsahara gade, en Nordcypern Plads eller måske en Nargono-Karabakh Boulevard ?
Gennembruddet på Palæstina’s Plads, sker efter, at store dele af venstrefløjen, i mange år, forgæves har forsøgt, at fjerne Israels Plads ved Nørreport, og erstatte det med Palæstina’s Plads.
At Israels Plads rent faktisk er navngivet, og med et monument, som er tak fra det israelske folk til de danske borgere, som hjalp danske jøder på flugt til Sverige, i oktober 1943*, hvor nazisterne jagede de danske jøder, har ikke rigtig haft betydning, for bl.a. Enhedslisten.
Det er Enhedslisten, SF, de radikale og Alternativet som står bag det nye initiativ. Og de sidder, i denne sag, på flertallet i Borgerrepræsentationen.
.
* Finn Rudaizky er selv jøde og tidligere formand for det Jødiske Samfund i Danmark og oplevede selv flugten, da han som spæd var med sine forældre på flugten til Sverige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*