Første spadestik på nyt Musikhus til Sankt Annæ Gymnasium

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Tirsdag den 17. januar tager bl.a. Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og adm. dir. ved Augustinus Fonden, Frank Rechendorff første spadestik til et nyt musikhus, som skal videreføre og udvikle det helt unikke musikalske miljø omkring Sankt Annæ Gymnasium i Valby.

.

Sankt Annæ Gymnasium er Københavns Kommune sangskole med både folkeskole og gymnasium, som hvert år uddanner musikalske elever på internationalt niveau. Nu får talentudviklingen endnu bedre rammer med et musikhus, som skal styrke skolens musikalske profil og udgøre et arkitektonisk vartegn for hele skolen.

Tirsdag den 17. januar fejres det første spadestik på det nye musikhus med bl.a. taler og sang fra Sankt Annæ Gymnasiums kammerkor.

.

Glade politikere

”For mig er musik lige så vigtigt som at trække vejret. Det er et universelt sprog, alle kan relatere til. Det giver liv, følelser og stærke fællesskaber. Sankt Annæ er kendt vidt og bredt for sit unikke musikalske miljø, som hvert år uddanner stærke musiktalenter blandt hovedstadens børn og unge. Med det nye Musikhus styrker vi Sankt Annæ’s høje niveau, så fremtidens talenter får de allerbedste vilkår – og endnu flere københavnere kan inviteres til koncerter. Det synes jeg er fantastisk,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det nye musikhus vil både rumme Kammersal, atrium, lydstudie, undervisningslokaler, øvelokaler og opføres som et æstetisk vartegn i høj klasse.

”Det er en mangeårig drøm, som nu går i opfyldelse takket være tre store fondsdonationer og et godt samarbejde med Københavns Kommune”, udtaler Sankt Annæ Gymnasiums rektor Anette Holst og fortsætter: ”Med musikhuset får vi nogle topmoderne rammer for både musikundervisning og kammerkoncerter.”

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard ser også frem til det nye musikhus.

”Jeg er meget optaget af trivsel, og jeg tror på, at musik er en af de ting, der bedst kan skabe trivsel. Derfor er jeg rigtig glad for, at Sankt Annæs sang- og musikskole nu udvides med et musikhus, der giver helt nye muligheder indenfor blandt andet rytmisk musik. Med den nye tilbygning bringes anvendelsen af huset op på et niveau, som i den grad understøtter Sankt Annæ Gymnasiums unikke profil og skolens undervisning i sang og musik”, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (C)

”Med musikalske flagskibe som blandt andet Sankt Annæ Pigekor og Københavns Drengekor bliver der skabt et miljø, hvor børn og unge kan dygtiggøre sig. Det er vigtigt for København med et rigt kulturliv, og det bidrager Sankt Annæ i den grad til”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV)

.

Står klar til næste

Musikhuset skal efter planen stå klar til ibrugtagning i april 2024. Projektet er støttet af Den A. P. Møllerske Støttefond, Augustinus Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

I alt koster det 46,02 mio. kr. at opføre byggeriet. Heraf har Københavns Kommune finansieret 9,2 mio. kr., Den A. P. Møllerske Støttefond 25 mio. kr. Augustinus Fonden 4,5 mio. kr., mens Aage og Johanne Louis-Hansens Fond støtter med 4,1 mio. kr. Det samlede anlægsprojekt er udover fondsstøtten finansieret af gymnasiets decentrale opsparing og et internt lån.

.

Fakta

.

Københavns Kommune godkendte 22. juni 2017 udvidelsen af Sankt Annæ Gymnasium med et 8. gymnasiespor, som kunne finansieres af gymnasiets egne opsparede midler og et lån.

.
Sankt Annæ Gymnasium havde dertil en drøm om også at bygge en kammermusiksal og et antal øvelokaler. Til dette modtog man i 2019 tilsagn fra Den A.P. Møllersker Støttefond om fondsstøtte, og derudover har gymnasiet i 2020 modtaget tilsagn fra endnu to fonde om fondsstøtte, nemlig Augustinus Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
.

Undervisningslokalerne til sporudvidelsen blev derefter arkitektonisk tænkt sammen med kammermusiksalen og øvelokalerne i det byggeri, der nu opføres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*