Folkecykelløb gennem København

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det var en kæmpe succes under Tour de France. Så nu gentager København succesen med et folkecykelløb gennem byen i juli måned.

.

Arrangørerne kaldet det ”Folkecykelløbet Tour of Copenhagen”. Og det finder sted med inspiration fra sidste års Tour de France og kobles til dette års markering af, at København er udnævnt til Arkitekturhovedstad 2023.

Det bliver så andet år i træk, at københavnere, cykelentusiaster og turister kan hoppe på cyklen og få en unik cykeloplevelse gennem et bilfrit København. Sidst gik ruten gennem en Tour-gul by. I år hylder København byens arkitektur i anledning af, at København er udnævnt til verdens arkitekturhovedstad i 2023 – UNESCO-UIA World Capital of Architecture.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig til at skyde cykelløbet i gang i arkitekturens tegn.

”Sidste års folkecykelløb var en bragende succes. Over 50.000 cykelglade børn, voksne og Tour-gæster var med til at fejre København som verdens bedste cykelby. Jeg glæder mig til et cykelløb, hvor vi igen kan fejre vores stærke cykelkultur og i år sætte fokus på Københavns fantastiske arkitektur, mens vi cykler sammen i flok. Jeg håber, at rigtig mange københavnere og gæster vil cykle med”, siger hun.

.

Snup otte kilometer på cykel

På en 8 km lang rute gennem indre København vil deltagerne cykle gennem byens rum, forbi ny og gammel arkitektur og krydse havnens broer. Undervejs på ruten er der 20 punkter, hvor man kan stå af cyklen og blive klogere på byens arkitektoniske seværdigheder.

”Det er en fantastisk oplevelse at cykle igennem Københavns gader uden biler. Da jeg cyklede med sidste år, oplevede jeg glæden – både hos andre deltagere og for de mange, der stod og gik omkring cykelløbet. At cykle giver mig følelsen af frihed. Jeg håber, at mange vil cykle med i år, og at det giver inspiration til, at vi også i hverdagen kan få meget mere plads til cykler, gående og leg i byrum i København. Det ville også give mulighed for en meget mere grøn by. Man ser også byen og vores arkitektur på en helt anden måde, når man cykler, end når man sidder inde i en bil”, siger Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod (Enh), hvis parti kæmper en generel kamp for at få smidt mange af de nuværende biler ud af byen.

.

Lækker cykelby

Med Tour of Copenhagen sætter arrangørerne fokus på byens indretning og den arkitektur og byudvikling, der skaber rammerne om København som verdens bedste cykelby med plads til en aktiv hverdag og hverdagens cykelture. Tour of Copenhagen arrangeres af Good Boys Agency med støtte fra Københavns Kommune og Novo Nordisk.

”København er kendt som en af de bedste cykelbyer i verden. Cykling er både godt for vores sundhed og klima. Derfor skal vi have endnu flere op på cyklen og gøre opmærksom på de sunde og grønne cykelvaner. I Novo Nordisk er vi glade for at være en del af Tour of Copenhagen, der kan være med til at sætte endnu mere fokus på fordelene ved cykling”, siger Jeppe Theisen, Landechef for Novo Nordisk Danmark.

Som deltager bestemmer man selv, hvor på ruten man starter og slutter. Tour of Copenhagen skydes i gang kl. 12.00 på Bryghuspladsen ved BLOX, hvor der vil være masser af aktiviteter for børn og voksne hele dagen.

Turen finder sted den 2. juli 2023 kl. 12-15. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

.

Du kan læse mere om Tour of Copenhagen og de mange aktiviteter på Bryghuspladsen her: www.tourofcph.dk

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*