Restaureringen af Friluftsskolen i København vinder Europa Nostra Pris 2023

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

En af Københavns Kommunes institutioner modtager nu fornem hæder. Restaureringen af Friluftsskolen i København er i dag blevet annonceret som vinder af Den Europæiske Kulturarvspris Europa Nostra Awards 2023. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

.

Den Europæiske Kommission og Europa Nostra har i dag annonceret vinderne af Den Europæiske Kulturarvspris. I år er 30 kulturarvsprojekter fra 21 lande blevet tildelt Europas bedste hæder på området. Blandt årets vindere er restaureringen af Friluftsskolen i København.

”Friluftsskolen emmer af byens sjæl, som vi skal gøre alt hvad vi kan for at bevare i byens udvikling. Det er vi lykkedes med i restaureringen, hvor bygningens sjæl er blevet værnet om – og koblet med nye, moderne funktioner, som understøtter de særlige behov, skolens handicappede børn har. Tillykke til alle parter med den velfortjente og flotte anerkendelse. Og så i året, hvor København er Arkitekturhovedstad. Det kan vi være stolte over!”, siger Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.)

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager glæder sig også over Friluftsskolens hæder:

“Jeg er pavestolt over at en af vores københavnske skoler løber med så fornem en pris. Min ambition er, at vi i København bliver danmarksmestre i børneliv, og derfor er det vigtigt med høj trivsel og faglighed, og det er vores skolebyggerier med til at understøtte. København er en by fuld af diversitet. Når vi vælger at bygge almene skoler, der vinder priser i arkitektkonkurrencer, skal vi selvfølgelig også sørge for at vores børn, der er tilknyttet specialområdet, går i skole i indbydende og inspirerende rammer.”

Det er EU kommissionen, der står bag prisen. Her er der også roser.

“Hver vinderpræstation af dette års European Heritage Awards / Europa Nostra Awards er resultatet af ekstraordinære færdigheder, engagement, kollektivt og individuelt, der spænder over kulturarvssteder og traditioner i hele Europa. Ved at hædre disse præstationer gentager vi også vores forpligtelse til at beskytte vores fælles kulturarv, fordi det er afgørende for vores følelse af sammenhold som borgere og fællesskaber i Europa”, siger Margaritis Schinas, vicepræsident i EU-kommissionen og ansvarlig for kulturområdet samt promovering af europæisk livsstil.

Friluftsskolen er en specialklasserække på Skolen ved Sundet for børn, der har væsentlige motoriske handicap (F.eks. spasticitet, muskelsvind, rygmarvsbrok)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*