Gratis Goboat-sejlture for at fjerne affald fra vandet

Goboat på Brygger er klar til ny sæson. Foto: Ghita Katz Olsen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen

I en uge i marts er det muligt gratis at låne en Goboat for at samle affald i Københavns havn. Det sker i uge 12, hvor Danmarks Naturfredningsforening sætter fokus på at få indsamlet affald.

.

En af de store forårsbegivenheder er affaldsindsamlingen sammen med Danmarks Naturfredningsforening fra 20-26. marts. Affaldsindsamlingen involverer hvert år en masse ildsjæle, både private og virksomheder, der samler affald ind i hele landet. Fælles er, at de ønsker at holde lokalmiljøet rent og støtte et godt initiativ.

I uge 12 kan man således mandag til torsdag sejle gratis med Goboat, så længe man aktivt deltager i affaldsindsamlingen og samler skrald, mens man er ude på en sejltur. Lørdag og søndag i samme uge betaler man for sejlturen på normal vis. Pengene fra bådlejen i weekenden donerer Goboat til Danmarks Naturfredningsforening.

“Goboat har i forvejen initiativer, der holder vandet rent for affald ikke bare i København, men også i Aarhus og Odense samt de mange internationale havne, vi sejler i. Samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening er derfor en naturlig forlængelse af vores eksisterende tiltag. En kæmpe tak til de mange, der vil samle affald ind i København i uge 12 og forhåbentligt hygger sig samtidig”, siger direktør i Goboat, Anders Ekelund Mørck.

Hos Goboat låner man et fiskenet og får udleveret en pose, så det er lettere at samle affaldet op. Affaldet afleveres hos Goboat, efter man har registreret det via en QR kode på posen. Alle, der registrerer deres affald, er med i lodtrækningen om en række lækre præmier fra alle partnerne bag Affaldsindsamlingen.

.

Udsatte børn og familier får en gratis oplevelse på vandet

De seneste år har Goboat inviteret udsatte børn og deres familier på gratis oplevelser på vandet i foråret. Det er efterhånden blevet en tradition. Goboat har i år teamet op med Kidsaid, Ungdommens Røde Kors og Foreningen til støtte for mødre og børn. Disse partnere står for at udvælge børn og familier, der kan komme på gratis sejltur. Derfor bedes man kontakte organisationerne, hvis man vil komme i betragtning til en gratis tur.

.

Donér penge til gode formål

Goboat har lavet aftaler med forskellige velgørenhedsorganisationer, som sejlende hos Goboat kan donere tiI. Hver måned kan man donere til en ny organisation. Hele marts kan de sejlende fx donere 25, 50 eller 150 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, når man booker en båd online. Så om du deltager aktivt i Affaldsindsamlingen eller ej, er det altså muligt at donere et beløb til en god sags tjeneste. De andre organisationer, man kan donere til, bliver løbende opdateret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*