International kunst på Refshaleøen hele sommeren

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Metropolis – Københavns Internationale Teater sætter denne sommer fokus på Refshaleøen og præsenterer ni internationale og danske udendørs forestillinger.

.

Refshaleøen er Københavns næste store byomdannelsesprojekt – og også en kreativ legeplads midt i den tidligere skibsindustri, der skal blive fremtidens nye bydel. Refshaleøens Ejendomsselskab har i den mellemliggende periode budt både kunsten og mange andre initiativer inden for.

Refshaleøens landskab med containere, “hemmelige” skove, glemte bunkere, vindmøller og udsigt til by, hav og snart en ny ø er ramme om de ni nævnte forestillinger.

Kunstnerne skaber værker med stedet og med de menneskekroppe, planter, andre livsformer og materialer, der er på Refshaleøen. I året, hvor København er Arkitekturhovedstad, skaber kunsten nye utopier for, hvordan vi alle kan bo sammen.

.

Stiller spørgsmål ved vores tilgange

”Kunsten sætter spørgsmålstegn ved vores måde at anskue og planlægge fremtiden på – uden om politiske og økonomiske agendaer. I år er vi på Refshaleøen, der er midt i en stor forandring, for her er der mulighed for at lave ting om og at tænke sig om. Kunstnerne vil i år sprænge de gængse idéer om, hvad tid, rum og arkitektur er. Derfor danser de f.eks. med mammutknogler og sten fra istiden, trækker en 300 meter line på tværs for én linedanser og tager publikum på vandring mod det, der bliver Lynetteholmen”, siger kunstnerisk leder af Metropolis, Trevor Davies,

Metropolis samarbejder med Refshaleøens Ejendomsselskab, som har budt kunstnerne velkommen.

”Det kreative miljø får i dag københavnerne og byens mange gæster til at søge til Refshaleøen i stort antal. Nu står vi på tærsklen til den transformationsproces, hvor vi med ydmyghed og omhu skal skabe nogle stærke broer mellem fortid, nutid og fremtid, når der på sigt skal bo og arbejde flere mennesker på øen. Videreudviklingen af det kreative miljø med de mange kulturelle aktiviteter vil her sammen med bl.a. værftshistorien være centrale omdrejningspunkter”, siger administrerende direktør Jes Transbøl.

.

OM METROPOLIS
Metropolis – Københavns Internationale Teater er et storbyteater, der hver sommer i København præsenterer et program af stedspecifikke forestillinger skabt af kunstnere i, for og med København, siden 2007 under titlen Metropolis. Det er værker, der søger grænserne for scenekunsten og blander performance med arkitektur, billedkunst, lydkunst, aktionskunst, m.m. og ofte sættes i relation til udviklingen i specifikke bydele. Metropolis præsenterer primært gratis forestillinger.
Metropolis er primært støttet af Københavns Kommune og Statens Kunstfond.
www.metropolis.dk
Sideløbende med programmet i København organiserer vi Metropolis Landskab / Performing Landscapes i samarbejde med 11 kommuner over hele landet som et møde mellem natur, kunst og landskab med støtte fra Nordea-fonden. Se program for sommeren 2023 her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*