Klager over Amager Fælled byggeri koster kassen

Byggeriet er i gang. Byggehegnet er sat op, ligesom der er etableret et nyt stengærde med membran. Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det koster et to-cifret millionbeløb, at byggeriet på Amager Fælled ligger stille. Det siger selskabet Fælledby, der står for byggeriet, til Berlingske.

.

Hver eneste måned koster det 15-20 millioner kroner, at byggeriet på Amager Fælled ligger stille. Det anslår Erling Thygesen, der er direktør i Fælledby – selskabet som er ejet af By & Havn og Pensiondanmark i fællesskab. Fælledby skal sikre, at der bliver bygget på Amager Fælled efter at et stor flertal i Københavns Borgerrepræsentation for efterhånden en del år siden besluttede at flytte byggefeltet på Amager Fælled til det areal, hvor der i forvejen lå et vandrehjem, parkeringsplads og en større græsslette.

Men ihærdige klager fra en række organisationer som lokalafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening og Amager Fælled Venner har igen og igen forsinket processen – men uden der reelt er udsigt til, at foreningerne har nogen som helst mulighed for at stoppe det igangværende projekt. Klagerne koster så til gengæld selskabet bag dyrt.

Det er ikke kun Fælledby, der taber penge på at vente. Det gør samfundet og pensionskunderne i Danmarks største pensionsselskab også. Det mener i hvert fald direktør i Fælledby Erling Thygesen.

Han henviser til de ret store personalemæssige ressourcer som bruges i Københavns Kommune på sagen – og til at Pensionsdanmark, der er partner i Fælledby, får forringet deres udbytte, hvilket i sidste ende går ud over de mange pensionskunder i selskabet.

Den nuværende klagesag handler om hvorvidt det var ok at et offentligt klagenævn gav kommunen ret. Amager Fælled Venner m.fl. har stævnet klagenævnet ved byretten og indtil den klage er afgjort, så står byggeriet stille.

Amager Fælled Venner er utilfreds med, at foreningen ikke fik medhold af nævnet i deres påstand om, at kommunens arbejde ikke overholdt loven, fordi en del af materialet godkendelsen er baseret på blev indsendt under klageprocessen og ikke var en del af den offentlige høring inden kommunen gav sin tillades. Og imens den klage behandles, kan byggeriet ikke fortsætte.

Hvis Amager Fælled Venner vinder sagen, så betyder det ikke, at byggeriet må opgives. Så skal kommunen blot gentage processen med offentlig høring – nu med alle bilagene. Derefter kan kommunen igen give sin godkendelse og byggeriet kan genoptages.

Men selvom der ikke er udsigt til Amager Fælled Venner vinder, så koster klagerne alligevel mange penge. Bliver byggeriet forsinket et halvt år, så koster det op i mod 100 millioner kroner i tab.

Selve byggegrunden er allerede klargjort til byggeri. Der er således ikke nogen træer, krat eller anden type natur tilbage på området. Kun en byggeplads der venter på byretten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*