Haveforening på Bryggen skal have kloakker

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er ingen kloaktilslutning hos HF Bryggen på Artillerivej. I stedet er der, hvad kommunen kalder ”lokal nedsivning”, og septiktanke. Men det skal være slut nu. For HF Bryggen er blevet en del af den kommunale spildevandsplan, hvor man område for område sikrer, at de enkelte områder kommer på spildevandssystemet, og at det dermed bliver renset.

Der er 47 haver i HF Bryggen, og der er Hofor, der skal stå for at sikre, at spildevandet bliver ledt væk, når projektet først er færdigt.

Selvom området rummer kolonihaver, så er haverne ”beliggende på et areal, der er kortlagt som forurenet jord”, skriver Københavns Kommune i det materiale, som Havnefronten har haft lejlighed til at læse.

Her kan man også se, at man af samme årsag derfor ikke kan lave en lokal regnvandshåndtering – altså at lade vandet sive ned i jorden, men i stedet skal opsamle det i kloaksystemet.

Det er HF Bryggen, der skal etablere den interne kloak, der efter Hofors anvisning sluttes til det offentlige system. Regnvand og spildevand holdes adskilt indenfor grunden. Med etablering af en kloak til afledning af spildevand og regnvand sikres det, at alt spildevand fra kolonihaven håndteres miljømæssigt forsvarligt.

HF Bryggen er kun en af mange haveforeninger, som kommunen i den kommende tid planlægger at kloakere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*