København investerer i biodiversitet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Parterne bag Københavns Kommunes budgetaftale for 2024 afsætter mere end 50 mio. kr. til et vildere København. Det er mere end dobbelt så meget, som der er investeret direkte i biodiversitet de sidste tre år tilsammen.

.

I fremtiden bliver København endnu mere vild og artsrig. Det står klart, efter syv partier på Københavns rådhus er blevet enige om en budgetaftale for 2024, der afsætter mere end 50 mio. kr. til at fremme biodiversiteten i kommunen.

Med investeringen kickstarter parterne bag budgetaftalen implementeringen af kommunens biodiversitetsstrategi, der er lavet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Og det er et vigtigt skridt, lyder det fra overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S):

”Byen og naturen opfattes ofte som hinandens modsætninger, men det skal de ikke være i Danmarks hovedstad. Biodiversitet skal spille en helt central rolle i byens udvikling. Det besluttede vi tidligere i år med biodiversitetsstrategien. Nu sætter vi handling bag ordene og leverer på det, vi har lovet københavnerne. Det er jeg stolt af,” siger hun.

.

Nybyggerier med i planen

Med budgetaftalen oprettes der blandt andet en pulje til beskyttelse og fremme af biodiversitet i forbindelse med byggeri og renoveringer. Konkret vil der kunne gives midler fra puljen til kommunens anlægsprojekter fx til beplantning, der øger biodiversiteten. Aftalen giver også københavnerne mulighed for selv at gribe skovlen og søge midler til projekter fra kommunens biodiversitetspulje. Et nyt monitoreringsprogram skal desuden sikre, at kommunen, i takt med at tiltagene udrulles, holder sig opdateret på, om biodiversiteten er i frem- eller tilbagegang.

Udover de nævnte initiativer der relaterer sig direkte til biodiversitetsstrategien, er der afsat over 62 mio. kr. til andre initiativer, der gavner bynatur og arter. Det handler bl.a. om yderligere midler til at gennemføre naturgenopretningsprojektet af Harrestrup Å, samt vedligeholdelse af kommunens vandforsyning, der kommer byens søer og åer til gavn. Desuden skal det undersøges om nogle af de rørlagte åer kan åbnes, så biodiversiteten den ved igennem fremmes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*