København skal tiltrække flere verdensklasse megaevents

Tour de France, Grand Depart Copenhagen 2022. Christian Prudhomme, Direktør A.S.O. og Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester (rad.). Photo: Pernille Kingo, Grand Depart Copenhagen Denmark
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Tour de France, EM2020 og senest World Capital of Architecture. København lægger løbende by til store internationale megaevents. Med vedtagelsen af ny megaeventstrategi vil Københavns Kommune styrke tiltrækningen og afviklingen af flere events i verdensklasse.

.

Københavns Kommune lancerer nu sin første megaeventstrategi. Det sker som led i, at Københavns Borgerrepræsentation ønsker at styrke tiltrækningen af de helt store events til byen. Events, der skaber begejstring, fællesskab og aktivitet i byen, og som er til glæde og gavn for både københavnere, gæster og erhvervslivet.

”Megaevents kan være både idræt, kunst og kultur. Det vigtigste med disse events er, at de giver noget til København og københavnerne og gerne efterlader et varigt aftryk. Derfor er det godt, vi nu kommer til at arbejde mere strategisk med at tiltrække store kunst- og kulturevents samt selv at skabe tilbagevendende events i hele byen. Det, der er værd at fremhæve, er, at det mere tydeligt bliver en politisk prioritering af, hvilke events, der skal til København og hvorfor”, siger Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (Rad.).

.

Events i tråd med byens DNA

Den nye strategi sætter en tydeligere retning for Københavns engagement som eventhovedstad. København skal være værtsby for megaevents, hvor der er overensstemmelse med byens DNA. Her er der i høj grad fokus på megaevents, der bringer byen i spil og kommer københavnerne til gavn, lige som aktivering af forskellige målgrupper og virksomheder er central.

.

Bygger på tidligere succeser

”København er en moderne storby, og det er en naturlig del af vores DNA at afholde de helt store events, der samler københavnere og gæster udefra. Det har vi vist, da vi malede byen Tour-gul sidste år, rød-hvid under EM og nu, hvor et hav af arkitekturevents folder sig ud i hele 2023. Vi vil nu styrke den indsats blandt andet ved at stille højere krav til bæredygtighed, genanvendelse og generelt minimering af klimaaftryk og miljøpåvirkning. Samtidig skal det klare mål være, at København bliver en endnu bedre vært for de store events, der skal skabe værdi for byen, københavnerne og vores erhvervsdrivende”, siger Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc).

.

Copenhagen Megaevents

Eventstrategien vil blive løftet gennem Copenhagen Megaevents, som er et samarbejde mellem Økonomiforvaltningen, Teknik- og miljøforvaltningen og Kultur- og fritidsforvaltningen.

Det styrkede samarbejde skal bl.a. sikre, at der langt tidligere træffes beslutninger om Københavns rolle som værtsby i relevante megaevents.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*