Københavns bydele vokser især ved vandet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Flere bydele i København vokser med tusindvis af nye københavnere frem mod 2050, og det sker især i områder tæt ved havn og hav. Det viser en ny befolkningsprognose, som netop er blevet offentliggjort på Københavns Kommunes statistikbank.

.

Ny befolkningsprognose konstaterer, at der nu bor ca. 650.000 indbyggere i København. Men på sigt vokser København endnu mere – på tværs af flere af hovedstadens nye bydele. I 2050 vil København således være 100.000 indbyggere rigere, og de nye københavnere vil især bosætte sig ved vandet.

Blandt Københavns tolv bydele er det især bydelene med store udviklingsområder, der forventes at vokse. Det er især Nordhavn, Amager Strandpark/Nordøstamager og Østhavnen, hvor det forventede byggeri af mange nye boliger forventes at medføre stor befolkningstilvækst. Men ikke kun. Færdiggørelsen af Sydhavnen, Islands Brygge syd og Jernbanebyen bag Fisketorvet bidrager også.

.

Glad for byen vokser

”Det gør mig stolt, at København har vokseværk og at så mange forventes at vælge vores fantastiske by til i de næste årtier. Men det forpligter også. Vi har en bunden opgave i at sikre, at vi udvikler vores by, så København forbliver verdens bedste by at bo og leve i. Med god velfærd, boliger der er til at betale, grønne områder og kultur- og idrætstilbud, samtidig med, at vi skal bevare byens sjæl og alt det gode, der i dag udgør et mangfoldigt københavnerliv”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Befolkningsprognosen viser, at der også ventes mange nye beboere i områder som Ørestad, Sydhavn, Carlsberg Byen og Jernbanebyen, hvor det gamle jernbaneterræn bliver omdannet til en helt ny bydel.

I bydele som Indre By, Vanløse og Bispebjerg forventes befolkningstallet i 2050 omtrent at være som i dag. Kun Nørrebro skiller sig ud og ventes at opleve en mindre nedgang i befolkningen på cirka 3.000 personer færre end i dag.

København ventes i 2050 at være vokset til cirka 750.000 indbyggere. Det svarer til en reduktion på 10.000 borgere sammenlignet med sidste års prognose og skyldes et lavere fødselstal. Der er ikke tale om et fald, men blot lavere vækstrater.

.

Vil du gå på opdagelse i statistikbanken, så kan du gøre det lige her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*