Endelig lykkes vi med fixerum på Sundholm

Rasmus Steenberger, SF. Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Rasmus Steenberger, medlem af borgerrepræsentationen for SF

 

Så landede “mini-budgetaftalen”, og der var heldigvis penge til at gå videre med Fixerum på Sundholm. Det er jeg personligt lykkelig over.

Det er vigtigt, fordi vi ikke skal koncentrere stofscenen ét sted som i dag, hvor alt samles på Vesterbro – for så bliver det for hårdt for alle at være i og leve med. Vi skal møde stofbrugerne, der hvor de er, og hjælpe dem videre.

For præcis et år siden satte vi penge af til de første undersøgelser på Sundholm. Nu kommer der flere. Men kampen går meget langt tilbage: For mig er fixerummet en sag jeg har kæmpet for, siden jeg blev kandidat til kommunalvalget i 2017. Vi i SF havde sågar valgplakater hængende med det budskab på.

Det er blandt andet lykkedes at holde fokus på grund af vedvarende pres fra Amager Vest Lokaludvalg. Tak for det.

.

30 år gamle planer

Og sagen går endnu længere tilbage – faktisk er det 30 år siden at der var planer om et metafon-center på Njalsgade. Nu har vi endelig fundet et passende sted i nærområdet. Selvom det kommer til at tage nogle år at få indrettet.

Særligt vigtigt, at der også kommer fokus på renholdelse af udendørsområderne på Sundholm, så der ikke ligger kanyler i skolegården og på legepladsen.

Sejren er også vigtig i lyset af de seneste pressehistorier om det rå miljø på stofscenen på Vesterbro – med vold og trusler der særligt rammer kvindelige stofbrugere. Det er på høje tid at få det miljø brudt op – og skabe mindre, tryggere stofindtagelsesrum i byens øvrige bydele.

.

Stofmisbrugerne er der allerede

Der er i forvejen stofbrugere omkring Sundholm, og der er behov for bedre rammer samt hjælp til at komme ud af deres misbrug. I SF er vi optagede af værdige forhold med opsyn af sundhedsfagligt personale. Det redder liv, når stofbrugerne får den sundhedsfaglige hjælp og de rene kanyler der er brug for, så de ikke behøver at indtage deres stof på gaderne. Hvis noget går galt, kan de faglige medarbejdere sikre den nødvendige behandling eller en hurtig indlæggelse.

Det er også godt for naboerne. Sundholm er i forvejen herberg for gadens folk. Det kan godt larme. En mindre presset udendørs stofscene giver ro til omgivelserne, når stof-indtagelsen foregår indenfor.

Det er særligt vigtigt, fordi Amager Fælled Skole, børnehuset Det Røde Hjørne og Vuggestuen Sundholm ligger lige ved siden af Sundholm.

Et godt samfund skal måles på, hvordan vi behandler de allersvageste. Derfor godt at der nu endelig er udsigt til fixerum på Sundholm.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*