Københavns Kommune lancerer Københavnerforslag

Københavns Rådhus. Foto: Anne Marie Korup / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nu går landets største kommune i luften med spritny ordning for borgerdrevne forslag. Alle med bopæl i Danmark, som er fyldt 15 år, kan stille forslag. 5.000 stemmer sender forslaget til behandling i fagudvalgene og til afstemning i Københavns Borgerrepræsentation.

.

Skal tvillingeforældre have længere barsel, og skal Danmark have en klimalov? Rækken af borgerforslag, der i de senere år har sat gang i debatten blandt politikere og i den brede offentlighed er vokset stødt, siden Folketinget i 2018 indførte en national ordning for borgerforslag.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over, at København nu følger trop og giver københavnerne den samme demokratiske mulighed på kommunalt niveau:

”Inddragelse og dialog er nøglen til det København, som så mange drømmer om at blive en del af. Vi skal udvikle byen sammen. Det bliver nu langt nemmere med Københavnerforslag, hvor vi giver københavnerne en unik mulighed for at forandre deres by og komme til orde med sit forslag i Borgerrepræsentationen”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Et københavnerforslag bliver politisk behandlet, hvis det får opbakning fra mindst 5.000 københavnere inden for 180 dage.

Københavns Kommune har lanceret hjemmesiden www.kobenhavntaler.kk.dk, som er en samlet platform for en række af kommunens nye initiativer for styrket københavnerinddragelse. Det er her, der kan stilles københavnerforslag, og hvor man kan afgive sin stemme på et forslag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*