Mette Frobenius fejrer 30-års jubilæum som stand-up komiker

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Stand-up komiker, bryggebo mm Mette Frobenius fejrer snart sit 30-års jubilæum som stand-up kominer med et show på teatret Play.

.

Tiden går hurtigt, når man har det sjovt – og nu fejrer Mette Frobenius 30-års jubilæum i underholdningsbranchen.

“Jeg har altid set os komikere lidt som hofnarren i gamle dage. Jeg er hende, der tør sige det højt, som ingen andre tør. Den rolle værner jeg om. Også selvom tiden er en anden nu, hvor den offentlige debat har en anden karakter. Især er kønsdebatter og religionsdebatter letantændelige. Det første udgangspunkt for at vi kan være her alle sammen må være, at vi kan tale om tingene. Ikke blive fornærmede eller stødte. Ikke udelukkende lytte til dem, vi er enige med. Bryd osteklokken ned. Du har ikke patent på sandheden. Du kan ikke vælge, hvilke ord andre skal bruge. Og de andre må gerne være uenige med dig. Du er en del af en flok, husk det”, siger Mette Frobenius, der ikke er bange for at sige sin mening.

”Jeg er ikke bange for at putte ord på svære ting. Som jeg siger: Hvorfor være bange for at slå hovedet mod en mur. Hvem siger, at det er muren der holder. Nå det så er sagt, er det vildt, at jeg har været i denne her branche så længe. Det har virkelig været en spændende rejse med mange fantastiske oplevelser. Og et helt andet arbejdsliv end det, jeg havde forestillet mig, da jeg gik på Handelshøjskolen. Men jeg er nu stadig virkelig glad for, at jeg i sin tid gjorde min cand.merc.jur uddannelse færdig”, siger hun.

.

Det gik stærkt

Jeg debuterede på Din´s i 1993, og allerede 2 år efter var jeg opvarmer på ”Husk lige tandbørsten”. Så fulgte 20 gode år, hvor jeg levede og åndede for at lave stand-up i hele landet. Både alene, og sammen med mine kollegaer i FBI. Efterfølgende har jeg drejet jobbet lidt mere over på foredrag, debatter, radio, Folkemødet og EU, men min arbejdsmæssige styrke ligger stadig i at ”gøre svære ting sjove”, som jeg så skråsikkert lover på min hjemmeside. Og så har indholdet i mine emner ændret sig. Fra at være single i København, over fuldtidsmor med to børn i folkeskolen, til nu at have voksne børn. Der sker hele tiden nye ting i ens privatliv, der alt sammen giver inspiration”, siger Mette Frobenius, der ikke er bange for at bruge det private i sit arbejde som komiker, hvis dette citat vidner om:

”Min far ringede og spurgte: Må vi ikke snart komme ind og se børnene. Jeg havde ikke sovet hele natten og svarede: ’I må få forældremyndigheden’.”

.

Fra ukendt til branche

Og så er der sket meget med stand-up branchen. Da stand-up startede i Danmark var det ukendt – og ureguleret. Folk var lidt i tvivl, om vi skulle synge, klæde os ud, trylle eller jonglere. Siden er det blevet en reel underholdningsindustri, og det er jo lige før, at man kan gå til stand-up på ungdomsskolen. Ligesom (nogle af) fordommene omkring det, vi laver, er ved at forsvinde. Stand-up kan sagtens handle om andet end sex. Hvis man altså kan finde noget, der er mere spændende.

.

Link til billetsalget her:

Teater Play – BilletExpressen Billetsystem – Tilmeldingssystem | Mette Frobenius 30 års jubilæum

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*