Københavns Lufthavn styrker sin position som trafikknudepunkt

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

2 millioner passagerer var gennem Københavns Lufthavn i november. Det er 12 procent flere end samme måned sidste år. Andelen af transferpassagerer er steget med 40 procent på et år, hvilket styrker lufthavnens position som Nordeuropas største trafikknudepunkt. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

.

Rejselysten fortsætter ind i efteråret, og i november var 1.957.215 passagerer gennem Københavns Lufthavn. Et stigende antal passagerer benytter lufthavnen som mellemstation på rejsen videre ud i verden. Alene i november blev 350.000 rejser til og fra København foretaget af passagerer i transfer. Det er 60.000 flere end samme måned sidste år.

Størstedelen af transferpassagererne i Københavns Lufthavn flyver ind fra lufthavne i Sverige, Norge og Danmark. Det er mere effektivt og mindre klimabelastende, når et flyselskab samler sine passagerer og fylder et fly til fx Chicago eller andre langdistancedestinationer.

.

Stadig under corona niveau

“Vi er meget tilfredse med, at andelen af transferpassagerer stiger. Vi er ikke på niveau med tiden inden corona, men otte uf af 10 transferpassagerer er tilbage – og det går den rigtige vej. Det styrker vores position som et vigtigt trafikknudepunkt og viser, at vi er en attraktiv lufthavn med et bredt netværk af ruter”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Til og med november er antallet af passagerer, der er i transfer i København, steget med 40 procent sammenlignet med sidste år. Det vil sige, at der i år – indtil videre – er foretaget godt 4,4 millioner transferrejser til og fra Københavns Lufthavn, hvoraf SAS står for langt de fleste.

.

Nordamerika trækker

Det stigende antal transferpassagerer skyldes primært fremgangen i ruter fra København til USA og Canada. Nordamerika står stærkt i Københavns Lufthavn, hvor der i vinterprogrammet er ni ruter til otte destinationer i både USA og Canada.

“Det går rigtig godt på ruterne til USA og Canada. Faktisk har vi nu flere ruter end i 2019, og vi kan se, at mange passagerer fra både Sverige og Norge bruger København som udgangspunkt for deres USA-rejse. Det gælder også den anden vej. Et stigende antal amerikanere kommer til Danmark, men der er også flere, som bruger København som indgang til rejsen videre i Europa”, siger Peter Krogsgaard.

.

Travlhed op til juleferien

Julemåneden er godt i gang, og London er en af de helt store favoritter igen i år og med op til 21 daglige afgange til den britiske hovedstad, er der gode muligheder for at komme afsted.

“Året rundt er London den mest populære destination fra København – og det gælder særligt i december, hvor der er mange, der tager en juleweekend eller nogle decemberdage til London for at suge den helt særlige stemning til sig”, siger Peter Krogsgaard.

December og januar hører dog til de lidt mere stille måneder i lufthavnen. Men der vil være mange rejsende op til juleferien.

“Vi regner med at fredag den 22. december bliver julens travleste dag. Her skal omkring 80.000 passagerer flyve til og fra København. Omvendt bliver den 24. og 25. december årets mest stille rejsedage, hvor kun omkring 35.000 passagerer rejser gennem lufthavnen på de dage”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*