Københavnske borgmestre advarer mod stigning i antisemitisk had i kølvandet på Hamas terrorangreb på Israel

I Tyskland oplyste man Brandenburger Tor i med det israelske flag. Så langt kom man aldrig i København. I stedet slås rådhuset med en ekstrem stigning i hate speech vendt møder særligt jøder.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Københavns syv borgmestre står nu samlet på tværs af partier med en klar opfordring til byens borgere om ikke at lade krigen mellem Israel og Hamas skabe splid og had mellem københavnere. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

.

Den blodige konflikt mellem Israel og Hamas i kølvandet på Hamas terrorangreb mod Israel, der ledte til den største massenedslagtning af jøder siden 2. verdenskrig, har fået tusinder af københavnere til at udtrykke deres frustration og afmagt i byens gader og på sociale medier. Særligt fordi Hamas har skjult sig blandt civile i Gaza, med mange døde civile til følge.

Debatten er blevet mere og mere højlydt og polariseret hen over den måned, der nu er gået siden konflikten på ny eskalerede med enorme menneskelige omkostninger for både det israelske og palæstinensiske folk.

Selvom konflikten er mere end 3.000 km væk fra vores hovedstad, er den meget tilstede i også i København. I pressemeddelelse konstaterer kommen, at “vi ser daglige demonstrationer, støttetilkendegivelser og arrangementer. Langt de fleste foregår i ro og mag, samt med gensidig respekt. Men der har også været undtagelser. Vi ser med stor alvor på den stigende polarisering, der sker lige nu i København. Vi er dybt bekymrede over det stigende antal rapporter om religiøst rettet chikane og trusler, som bl.a. har ramt det jødiske mindretal i København med chikane og hærværk, og for den meget barske og uforsonlige tone på de sociale medier”.

.

København skal være for alle – også jøder

I pressemeddelelsen følger borgmestrene også behov for at understrege, at konflikten ikke hører til København og opfordre folk til besindelse.

“Vi vil gerne understrege, at vi er borgmestre for alle københavnere. Og at vi intet ønske har om at Israel-Palæstina konflikten blusser op i København. Vores ærinde er det stik modsatte, nemlig at mane til fred og ro og besindelse. Vi står sammen på Rådhuset om at vise medfølelse med alle civile ofre på begge sider af konflikten” hedder det i udtalelsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*