Tivoli har åbnet julesæsonen med ny skøjtebane, snegaranti og nordlys

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I disse dage tager Tivoli hul på sin 29. julesæson, og det er med en nydesignet skøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter til at lyse Haven op.

.

Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen og selveste julemanden fik æren af at tænde det store juletræ, som er placeret midt i Tivolis nye, oplyste skøjtebane, foran tusindvis af spændte gæster. Dermed er julesæsonen i Tivoli officielt skudt i gang.

Thomas Eje og Rikke Buch Bendtsen kan opleves i Tivolirevyen i 2024, når de sammen med Lisbet Dahl, Rikke Bilde, Mikkel Becker Hilgart og James Price indtager Glassalen. Der er Danmarkspremiere på Tivolirevyen den 6. juni 2024. Både Tivoli-Garden og Eventyrteatret optrådte også foran de spændte gæster, inden træet blev tændt af de to revystjerner og julemanden.

.

Jul er Tivoli er kommet på en fornem liste

For tusindvis af danskere og turister er en tur i den jule- og sneudsmykkede forlystelseshave en fast del af julens traditioner.

Tivoli har over de seneste to år investeret mere end 20 millioner kroner alene i jule-sæsonen.

Tivoli ambition er at blive anerkendt som verdens bedste julemarked, og vi er godt på vej. F.eks. er Tivoli med på CNN’s liste over verdens bedste julemarkeder for 2023.

.

Skøjteglæde under åben himmel

I år hvor Tivoli har rundet 180 år, er der en gave til forlystelseshavens julegæster. Tivoli opfører en ny illumineret skøjtebane med kunst-is på 350 m2 foran Koncertsalen, hvor man kan tage børnene, kæresten eller vennerne med på en skøjtetur i Tivoliomgivelser.

Uanset om man er en skøjteentusiast eller nybegynder, er skøjtebanen designet til at være sjov for alle.

Skøjtebanen er placeret tæt på julebyen med udsigt til Rutschebanens bjergtinder. Gæsterne kan leje nyslebne skøjter. Skøjtebanen kan i øvrigt genbruges. Man skal ikke bruge strøm til at køle banen, da man har valgt en skøjtebane af plast.

.

Nordlys med det blotte øje

Der bliver i år mulighed for at opleve nordlys i Tivoli med det blotte øje ved hjælp af en lys-installation på Plænen.

Det er udviklet af Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug, som bl.a. er kendt for at have sat nordlys i Washington D.C. på John F. Kennedy Center til indspilningen af introsekvensen fra serien House of Cards. Nordlyset kan ses hvert kvarter fra mørkets frembrud til lukketid.
Der er også i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, 860 snepyntede juletræer, nisser, glaskugler, lys og 18.400 hyacinter. Det er kort sagt en velpyntet have, der – ganske som den plejer – også indbyder til hyggeshopping i de mange boder, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter. Og så kører alle Tivolis forlystelser under Jul i Tivoli.

.

Besøg hos julemanden

Tivolis mindste gæster kan se frem til at møde selveste julemanden, som igen i år er flyttet ind i sit hyggelige hus på Plænen. Her kan børnene også kigge ind til nissernes værksted, hvor de hjælper med at forberede julen med både pynt og pakker.

.

Nimbs bud på gløgg

I Tivolis mange restauranter og jule-boder kan man julesæsonen igennem opleve den klassiske danske gløgg – både i rød og hvid version. I år byder Nimb Bar på en helt særlig rød gløgg blandet af rødvin, whisky og krydderier af tårnhøj kvalitet og portvin hentet fra den enorme 225 liters tønde, som i anledning af julen er placeret dekorativt i Nimb Bar.

.

Parader, optog og fyrværkeri

Tivolis gæster kan også opleve Tivoli Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre gardens julekoncert i Koncertsalen den 13. december.

Her er der traditionen tro også det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med smukt fyrværkeri. Den 25. og 26. og 31. er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på.

.

Fotos: Michelle Berg, Joachim Helt m.fl.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*