Kommunen indrømmer ulovlige affaldsøer

Det er umuligt at komme tæt nok på, så lågen kan åbnes og skraldes kommes i, hvis man som Helga Mark er på en handicapscooter
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der skal genbruges meget mere, så som aflastning for de affaldsbeholdere, som folk selv har, så opstiller kommunen rundt om i byen flere affaldsøer. De er bare ikke handicapegnede – og det er ulovligt. Den ansvarlige borgmester erkender brøleren.

.

”Det ligger mig meget på sinde, at byen skal være tilgængelig for alle borgere og selvfølgelig også for borgere med handicap. Jeg ærgrer mig derfor over, at det ikke er lykkedes at gøre sorteringspunkterne 100 % tilgængelige for mennesker med handicap”, siger Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod fra Enhedslisten efter at Dansk Handicap forbunds afdeling i København har kritiseret kommunen for at opstille anlæg, som de ikke kan bruge.

Tidligere tog forbundet på tur rundt i byen for at tjekke forholdene. Ikke en eneste af de undersøgte affaldsbeholdere var tilgængelig for en kørestolsbruger, da Helga Mark fra Dansk Handicap Forbund Københavnsafdelingen tog på testtur.

.

Én løsning overholder ikke reglerne

Derfor er da også ærgrelse at spore hos Line Barfod, der som ansvarlig borgmester, har haft ansvaret for at få ordningen rullet ud.

”Som jeg har fået det oplyst, har det været et krav fra starten af projektet, at der skulle arbejdes med tilgængelighed og brugervenlighed. Den ene af de tre affaldsløsninger overholder anbefalingerne til kørestolsbrugere – den nedgravede affaldsløsning. Desværre er det kun lykkedes med én af de to øvrige affaldsløsninger at reducere højden på lågen i udviklingsprocessen, da der også var andre vægtige hensyn”, konstaterer Line Barfod i en skriftlig kommentar til Lokalavisen Havnefronten.

.

Kunne være gjort bedre

Dansk Handicap Forbund København synes, at det er godt kommunen kan erkende deres fejl – også på et borgmester niveau.

”Alt dette kunne have været undgået, hvis kommunen i tide havde inddraget Handicaprådet i København, og Handicaporganisationerne i udformningen af beholderne, samt i hvordan de skulle placeres de påtænkte steder. Så var vi ikke endt med beholdere med svær og næsten umulig adgang til”, siger Helga Mark fra Dansk Handicap Forbund Københavnsafdelingen.

.

Bliver bedre i fremtiden

Hos Københavns Kommune lover man da også bod og bedring selvom den ansvarlige borgmester nu synes, at hun ellers har haft fokus på netop tilgængelighed.

”Siden jeg startede som borgmester, har jeg arbejdet på, at tilgængelighed i endnu større omfang end tidligere skal tænkes ind i vores anlægsprojekter, hvad enten vi anlægger cykelstier, veje eller anlæg til affaldssortering”, siger Line Barfod

.

Læs kritikken fra Dansk Handicap Forbund HER.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*