Møbelfirma rykker ind på Dantes Plads

Sofacompany rykker ind på Dantes Plads. Foto: Jette Ingerslev / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jette Ingerslev

Et centralt placeret butikslokale med hjørne ud til H.C. Andersens Boulevard – og med adresse på Dantes Plads – har i længere tid stået tomt. Men nu er det lykkedes udlejeren Kereby at få lokalet lejet ud.

Det er det nye danske møbelfirma Sofacompany, der netop har slået dørene op i de istandsatte lokaler i Holckenhus på Dantes Plads over for Glyptoteket.

Tilbage i 2012 grundlagde Christian og Cathrine Rudolph virksomheden og har siden med et mix af design, kvalitet og priser forsøgt at etablere sig som en spiller på markedet.

.

Brander sig på nordisk kunst

Firmaet har udviklet sig med vægt lagt på at få nordisk kunst – via Art Nordic – til arbejde sammen med eget møbeldesign. Kunst og design skal smelte sammen i de nye møbler med runde former, der kan beklædes med vidt forskellige stoffer – alt efter kundens ønske.

Der sidder nu fire designere i Ringsted med efterhånden mangfoldige opgaver.

Møblerne er håndbyggede i Vietnam, hvor priserne er så lave, at det kan retfærdiggøre transportomkostningerne – samtidig med, at standarden for håndværk er høj og kendskabet til at arbejde med møbelstoffer stort.

I øvrigt påpeger firmaets ”head of brand”, Trine Marlene Korreborg, at alle medarbejdere – i Vietnam såvel som i Europa – behandles med respekt både på det menneskelige og det faglige plan.

Firmaet omfatter showrooms på Amager, i Århus, Odense, og nu i Middelalderbyen i København. Der findes også showrooms i Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien og Schweiz.

Firmaet har på nuværende tidspunkt fået tildelt flere designpriser.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*