Ny retsafgørelse i føljetonen om Amager Fælled

Foto: Amager Fælled Venner
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Efter nederlag på nederlag på nederlag, så håber Amager Fælled Venner, at de torsdag i denne uge kan vinde en lille sejr i Københavns Byret.

.

Kort fortalt mener borgergruppen Amager Fælleds Venner ikke, at høringsreglerne for byggeriet på Amager Fælled er overholdt.

Tre byretsdommere skal vurdere, om det foregik efter reglerne, da Miljø- og Fødevareklagenævnet samt Planklagenævnet tilbage i december 2021 sagde god for, at der kan gennemføres et stort byggeprojekt på Amager Fælled.

.

Oplysningerne burde være en del af sagen fra start

Amager Fælleds Venner mener, at klagenævnenes godkendelse af projektet er i strid med reglerne for miljøvurderinger. Derfor har borgergruppen rejst sagen mod de to klagenævn.

“Ifølge EU-retten skal alle afgørende dokumenter og oplysninger om et projekt være offentligt tilgængelige, når politikerne træffer deres beslutning og der gennemføres høring om projektet. Men det var ikke tilfældet her. Den miljøvurdering, der forelå, da kommunen traf beslutning om byggeriet, havde store mangler, hvilket klagenævnene også påpegede”, mener Johan Løje, advokat for Amager Fælleds Venner.

Mens nævnene behandlede klagesagen, sendte bygherren Fælledby store mængder nye rapporter og dokumenter til klagenævnene. På baggrund af disse mange nye oplysninger, endte klagenævnene med at sige god for byggeprojektet. Og netop det mener Amager Fælled Venner var alt for omfangsrigt, fordi borgerne så ikke kunne klage over materialet.

.

Snydt for indflydelse

“Det fratager borgerne mulighed for at få den indflydelse, som VVM-reglerne siger, de skal have”, siger Knud Erik Hansen, talsperson for Amager Fælleds Venner.

Det er altså en teknikalitet, som Amager Fælled Venner nu håber, at de får medhold i. Men selvom det er en teknikalitet, og kommunen blot kan gennemføre en ny proces med nøjagtig de samme papirer fra start, så vil det forsinke projektet – men ikke stoppe det.

I mens Amager Fælled Venner har klaget og klaget, så har Fælledby, der står for byggeriet på Campinggrunden, fortsat byggeriet, der nu rejser sig over de første træer på fælleden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*