Nyt cykelværksted i Vester Voldgade

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Foto og tekst Jette Ingerslev

Vester Voldgade forbinder H. C. Ørstedparken og Rådhuspladsen med havnen og Christianshavn. Gaden har gennem årene ført en omtumlet tilværelse med sporvogne og mange biler, men siden 2011 været omlagt til bilfattigt område.

Trafikken er blevet ensrettet på flere strækninger med brede cykelstier og boulevardlignende fortov med en lang række Robina træer. Tre tilstødende pladser, Regnbuepladsen, Dantes Plads og Bryghuspladsen er blevet omlagte og renoverede, så de indbyder til ophold og forskellige aktiviteter. Lød trafik”

Åbning af Lille Langebro i 2020 har øget den cyklende og gående trafik. Endnu mere ”blød trafik” kan forventes, når Teknik- og Miljøforvaltningen går i gang med at omlægge Vester Voldgade til cykelgade, hvor bilisterne skal indrette kørslen efter cyklister og gående.

Hvad kan gadens brugere snart forlange mere? Naturligvis en cykelhandler med værksted. Noget sådant er netop blevet etableret – og Lokalavisen Havnefrontens udsendte har netop været forbi.

.

Vester bike shop & cykel værksted

Bike shoppen ligger på hjørnet af Vester Voldgade og Ny Kongensgade. En central placering, hvor man fra hjørnet har udsigt til Rådhuset, Slotsholmen, Glyptoteket og Materielgården. Den nye ejer er Navid Rahimi, der er uddannet i cykelbranchen for 25 år siden.

Han har været ansat flere stedet og selv drevet cykelhandel i Albertslund og Tåstrup – stort set uden en fridag. Han måtte derfor tage en længere pause for at være mere sammen med familien og for at få nye kræfter. Nu er han så tilbage i branchen.

Han valgte den aktuelle beliggenhed sammen med sin rådgiver og samarbejdspartner gennem 25 år. Netop i Vester Voldgade kvarteret manglede der en cykelhandler. Forretningen er nyrenoveret og fremstår meget indbydende med flotte cykler af stort set alle mærker – vel at mærke til en god pris. I et hjørne af forretningen er der et velindrettet og overskueligt værksted. En elcykel venter på ”kærlig pleje”, mens en almindelig cykel hænger og får behandling i arbejdsstativet.

Under interviewet er Navid i vedvarende aktivitet. Der kommer flere kunder, en fra kvarteret for at købe en ny cykel og en anden fra Slotsholmen med en punkteret cykel. Desuden er der besøg af en repræsentant for brancheforeningen Danske Cykelhandlere. Han skal sikre, at alting fungerer, således, at Navids bike shop kan godkendes og få certifikat som medlem. I Brancheforeningen har de kendt Navid i mere end 20 år og har kun ros til overs for personen og det faglige niveau.

.

Navids historie

Navid er født i Afghanistan i 1979, men flyttede som 4-årig sammen med sin familie til Indien, hvor han fik sin egentlige opvækst.

Ud over sit afghanske sprog, lærte han indisk og engelsk. Han kom til Danmark i 1996 og har siden kun haft cykler som levevej. Det danske sprog behersker han fint.

For 21 år siden blev han gift med en dansk sygeplejerske, og sammen har de fire børn fra 4 – 20 år. Han har alt i alt fundet sig godt til rette i Danmark og i mange år været dansk statsborger.

Familien bor i Farum, og han må tidligt afsted om morgenen for at nå ind til sin nye forretning, der har åbent fra kl. 8 – 18.

.

Fremtiden

Vester Voldgade udvikler sig hele tiden. Der kommer mere og mere liv både på gaden, men også i restaurationer og forretninger, herunder naboen Danish Pibe Shop og genboen der kreative bureau MUST, der blandt andet laver film og design.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*