Ønske om nye badesteder på Christianshavn

Badezone nord for Operaen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det skal være flere badesteder i havnen omkring Christianshavn. Det mener Christianshavns Lokaludvalg, der er dykket ned i kommunens analysearbejdet og peger på fem badesteder.

.

Det er Kultur- og Fritidsforvaltningen der har lavet en større gennemgang af de eksisterende havnebade, badezoner og dyppezoner, for at pege på nye ideer, som kan forbedre de eksisterende faciliteter – og samtidig give et bud på hvor man kan lave nye badesteder i havnen.

Kommunen har fundet otte nye bademuligheder på Christianshavn, men det er kun de fem af dem, som lokaludvalget mener, at man skal arbejde videre med fem.

.

Følgende fem er i spil

  • Et nyt bassin ved Refshaleøen Sdr. Refshalebassin
  • Et nyt bassin ved Refshaleøen ved Cafe Halvandet
  • Et nyt bassin ved Refshaleøen ud mod havnen (foran skaterbanen ved Reffen)
  • Et nyt bassin ved området nord for Operaen
  • Et nyt badested i Erdkehlgraven ved kanonbådsskurene.

Lokaludvalget har dog det forbehold, at man gerne vil vide hvor stor en geografisk udstrækning badezonen tiltænkes at få, ligesom forvaltningen også peger på at kvaliteten af badevandet skal afdækkes, hvilket udvalget er enige i.

.

3 x nej tak

Mens der er fem områder, som man gerne vil kigge videre på, så er det også blevet et nej tak til badezoner ved Krøyers Plads, Nordatlantens Brygge og Operaparken.

Arbejdet med at klarlægge bademuligheder er langt fra slut. Kultur- og Fritidsforvaltningen vil i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen og By & Havn arbejde videre med screeningen. Lokaludvalget har gjort opmærksom på, at de gerne vil inddrages i det videre arbejde med de mulige badezoner på Christianshavn.

Oversigten over forvaltningens anbefalinger til nye badesteder, samt de muligvis egnede nye badesteder er udarbejdet med afsæt i kriterier om ejerforhold, badevandskvalitet, lokal opbakning, havnetrafik.

Den samlede liste over bademuligheder i havnen kan se på et kort i bilag 2 til Kultur- og Fritidsforvaltningens behandlingen af sagen, hvor et screeningnotat (bilag 1) viser skitseringer af enkelte badersteder, som er nævnt ovenfor.

Inden nogle af forslagene kan realiseres, så skal der findes penge til forslagene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*