Besøg Lynetteholm fra 2029

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Selvom der hverken er kommet huse eller virksomheder på Lynetteholm om seks år, så vil de første skridt til et kystlandskab allerede være taget – og være klar til at tage imod publikum. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

.

Første fase af det kystlandskab, som bliver en del af stormflodssikringen af København på halvøen Lynetteholm, kan stå færdig i 2029 og være på 5–6 hektar. Området vil åbne for offentligheden i 2029, når der er fyldt jord i første fase af Lynetteholm, og det er muligt at beplante området ovenpå jorden.

Der vil således være adgang for københavnerne fra 2029, hvor området kan inddrages til rekreative aktiviteter. På det tidspunkt vil naturen så småt være spiret op, og hen over årene vil beplantningen udvikle sig og vokse sig tættere og højere.

De øvrige faser af kystlandskabet åbner fra 2032 og frem til 2050, hvor hele landskabet forventes at stå færdigt. Det samlede kystlandskab vil have en størrelse på omkring 60 hektar og blive en del af byudviklingen på Lynetteholm. Lynetteholm er vedtaget i såvel Folketinget som Københavns Borgerrepræsentation og i fuld gang med at blive etableret.

.

Politisk glæde

De nye muligheder glæder en lang række københavnske politikere.

”I København hungrer vi efter mere natur, og i SF glæder vi os til at gå en tur i det nye kystlandskab, mærke bølgesprøjt og blæsten fra havet – og se buske og træer spire frem og vokse sig store og vilde. Samtidig med at vi sikrer København mod oversvømmelse. Vi glæder os til at resten af Lynetteholmen bliver en grøn og klimavenlig bydel, med gående og cykler i centrum, og med gode metroforbindelser og masser af liv”, siger Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Lignende toner lyder fra den radikale Mia Nyegaard.

”Jeg var med til at træffe beslutningen, da vi med en delaftale til budget 21 afsatte 400 millioner til kystlandskabet omkring Lynetteholm. Grønne områder plejer at komme til sidst i byggeprojekter, så hvor er det rart at vide, første del af området allerede bliver indviet om få år. Når det er fuldt udbygget, bliver det faktisk større end Kongens Have. Jeg håber, københavnerne glæder sig til både at få natur, stormflodssikring, et forandret naturudtryk og et biodiverst, grønt og rekreativt område”, siger Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard .

.

Borgerlig opbakning

”Lynetteholm er med til at cementere Københavns status som Nordens absolutte hovedstad. Visionen om Lynetteholm sætter to streger under Københavns placering i den absolutte superliga blandt verdens mest attraktive storbyer og på store væsentlige områder løser problemerne med både trængsel og klimaforandringerne. Vi har brug for grønne områder, og det vil Lynetteholm bidrage til inden for en overskuelig fremtid. Dermed bliver Lynetteholm ikke blot attraktiv for øens nye beboere, men for hele København., siger Beskæftigelse- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V).

Gruppeformand Finn Rudaizky (DF) siger:

”Der findes partier på Københavns Rådhus, som bilder borgerne ind, at bare de protesterer højt nok, så vil det lykkes at standse Lynetteholm-projektet. Men, projektet er jo med et stort Folketingsflertal allerede i gang. Fakta er, at der kommer kystsikring, mange nye boliger, flere grønne områder samt mere Metro, bl.a. til Lynetteholm. For Dansk Folkeparti er det væsentligt, at nye og kommende grønne områder også skal indeholde rigelige arealer til sportsudøvelse. Noget som desværre blev forsømt ved udviklingen af Nordhavn og Holmen.”

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*