Overborgmester: Genbrugsbutikker spiller en vigtig rolle, når vi skal genbruge mere

Meta Palle (tv) med Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er brug for, at endnu mere bliver genbrugt, og derfor spiller genbrugsbutikkerne en vigtig rolle for at nedbringe mængden af affald. Det siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.), der netop har besøgt Genbrug Sydhavn, som Folkekirkens Nødhjælp driver.

.

Det var genbrugsbutikken selv, der havde inviteret overborgmesteren på besøg. Invitationen kom i forlængelse af overborgmesterens egen opfordring til at sende hende invitationer til forskellige besøg i Sydhavnen. Noget overborgmesteren gjorde allerede tilbage i februar.

”Vi ville meget gerne vise hende vores butik og fortælle lidt om det, vi laver, om vores frivillige og vores tilknytning til og betydning for borgerne i Sydhavnen. Det kom der et rigtigt fint besøg ud af i marts”, fortæller Meta Palle fra genbrugsbutikken.

Og til hendes glæde, så havde borgmesteren også budskaber med, som passer fint til det arbejde, Folkekirkens Nødhjælp har med genbrugsbutikken.

.

Lokale bidrag

“Genbrugsbutikker er vigtige, fordi vi i højere og højere grad skal se på, hvordan vi kan nedbringe mængden af affald. Og så er genbrugsbutikker en måde at sikre, at gammelt tøj og ting kan få nyt liv”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Overborgmesteren var imponeret over de frivilliges store indsats og fællesskabet i butikken:

“Dér er det jo helt fantastisk at opleve, at her er alle velkomne! Her kan man være på sine egne præmisser, og her kan man hjælpe til, uagtet hvad man ellers har med i bagagen”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Man kan tjekke genbrugsbutikken på Borgbjergsvej 32’s åbningstider ud på Facebook.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*