Stigbordene i Københavns havn holdes åbne hele sommeren

Foto: Dorthe Dalby Nielsen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den tragiske vandscooterulykke i 2017 fik myndighederne til at lukke for gennemsejling ved Stigbordene i Sydhavnen. Det var dog til stor irritation for alle de lovlige brugere af havnen. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

.

Siden 2017 er Stigbordene ved slusen i Sydhavn blevet helt eller delvist afspærret om sommeren for at holde vandscootere og jetski ude af havnen og derved holde den sommertravle havn sikker.

Beslutningen om at begrænse gennemsejlingen ved stigbordene blev truffet af Københavns Politi og By & Havn ovenpå den tragiske ulykke, hvor to unge kvinder mistede livet, da deres båd blev torpederet af en vandscooter, der på ulovlig og hasarderet vis var sejlet ind i Københavns Havn gennem de åbne stigborde.

.

Få brug på reglerne

De få vandscootere og jetski, der, siden er sluppet ind i Københavns Havn, er hurtigt blevet stoppet af politiet, der på rekordtid er blevet alarmeret af havnens mange brugere.

”Vores vurdering er, at vi gennem de seneste år har fået sat så meget fokus på, at vandscootere og jetski er forbudt i havnen, at det har ændret adfærden, og de nu holder sig væk”, siger adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

Selvom det tidligere år har været muligt at sejle igennem et enkelt fag i Stigbordene, glæder den nye løsning Per Ottesen fra gruppen Aktive fritidssejlere, der er et samlende organ for sejlere og roere på tværs af foreninger i Københavns Havn.

”Vi har hele vejen igennem været i dialog med Københavns Politi og By & Havn om stigbordene og glæder os over, at der bliver åbnet endnu mere op denne sommer. Det har stor betydning, at man nemt og sikkert kan krydse Stigbordene så vi, der hører til inde i havnen, kan komme ud i Hvidovrebugten og nyde naturen, og omvendt at klubberne sydfra kan sejle ind i havnen og nyde byen fra vandet”, siger Per Ottesen, Aktive fritidssejlere.

.

Holder øje med situationen

By & Havn følger desuden op på de åbne stigborde med en række sikkerhedstiltag. Der opsættes mere skiltning ved indsejling til havnen, hvor det fremgår, at det er forbudt at sejle med vandscootere og jetski, og der kommer kameraovervågning ved Sjællandsbroen, så man kan identificere førere af eventuelle vandscootere, der sejler ind i havnen. Derudover er det aftalt med politiet, at Stigbordene kan lukkes med 24 timers varsel i tilfælde af at der sker overtrædelser.

Gitrene ved Stigbordene har dog ikke kun været en succes. Således blev rutinerede roere fanget i strømmen og var nær omkommet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*