Pensionskasse kan indvie stort kontorhus med fuld udlejning

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nybygget kontorhus på 12.500 kvadratmeter er helt udlejet ved åbningen på Nordhavn, melder CPH Erhverv som erhvervsmægler og PensionDanmark som investor og udlejer.

.

”Fuldt udlejet” lyder status for kontorarealerne i den netop færdigbyggede ejendom Marmorvej 2-8 på Nordhavn i København. Det oplyser erhvervsmægleren CPH Erhverv og PensionDanmark, som både står bag byggeriet og nabobygningen med hovedkontoret for rederiet DFDS.

Ejendommens kontorareal på 11.000 kvadratmeter med plads til 550 ansatte er fordelt på fire lejere: Nilfisk og it-virksomheden SAP Danmark er netop rykket ind i den seks etager høje bygning med udsigt over havneløbet, Nordhavn og store dele af Østerbro. Og lige nu er håndværkere ved at gøre klar dels til fonden Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, dels til en foreløbig unavngiven lejer.

.

Langsigtet investering

”Den nye bygning på Marmorvej udgør en investering i størrelsesordenen 400 mio. kr., så vi er meget glade for at kunne indvie ejendommen med fuld udlejning af kontorarealerne, og vi har været meget tilfredse med samarbejdet med CPH Erhverv. Vi investerer langsigtet og strategisk for at skabe værdi til vores pensionskunder, og vi har en beskeden tomgang omkring halvanden procent i vores portefølje af kontorejendomme,” siger ejendomsdirektør Marius Møller fra PensionDanmark.

Pensionskassen har omkring 815.000 medlemmer eller opsparere, blandt andet inden for byggeri og industri samt i den offentlige sektor. Ved udgangen af 1. halvår udgjorde PensionDanmarks samlede investeringer 320 mia. kr. Heraf var omkring 28 mia. kr. investeret i danske mursten og 3 mia. kr. i udenlandske.

”Vi har gennem flere år samarbejdet med PensionDanmark, og vi er stolte over, at alle lejere til kontorarealerne på Marmorvej 2-8 allerede er på plads, selv om hovedstaden har omkring 400.000 ledige kontor-kvadratmeter. Byggeriet blev sat i gang uden lejere, men det lykkedes at komme helt i mål inden åbningen, endda med økonomisk solide lejere og lange lejekontrakter, hvilket giver maksimal sikkerhed for pensionskunderne,” siger Lars Westall, partner i CPH Erhverv, der har speciale i at udleje kontorer og detaillokaler i hovedstaden.

.

Butikker og cafe til udlejning

Ud over kontorarealer svarende til halvanden fodboldbane rummer Marmorvej 2-8 et fælles mødecenter, terrasser og medarbejderbistro på øverste etage – drevet af Cheval Blanc – og i gadeplan 425 kvadratmeter, som skal udlejes til fx butik eller café. Ejendommen ligger i gåafstand til metro og S-tog og desuden tæt på motorvejsnettet, og ejendommens to bygningskroppe er forbundet med en karakteristisk gangbro.

Som led i PensionDanmarks investeringspolitik er byggeriet klimavenligt og tilmeldt Den frivillige bæredygtighedsklasse (FBK), og bygningen ventes om kort tid at få DGNB Guld-certifikat. Ejendommen er tegnet af PLH Arkitekter, mens NCC har stået for byggeriet, og Rambøll har været rådgiver.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*