Velkommen til stemningsfyldt Julebasar i Svenska kyrkan i København – Gustafskyrkan

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I juletiden hygger vi med vores traditioner. For mange der bor i Købehavn med omegn, er julebasaren i den Svenske kirke startskuddet for adventstiden.

.

Det er forståeligt, da den er Danmarks ældste og i år bliver holdt for 111. gang! I år åbner julebasaren præcis en måned før juleaften, fredag den 24. november. Kirkens smukke lokaler er pyntet op, og doften af gløgg møder den besøgende allerede ude i gården.

Alle de smukke gamle stande er fyldte med genuint svenske produkter. I stueetagen kan der købes juleskinke, laks, forskellige slags ost og knækbrød dertil. I den hyggelige café kan man sætte sig med sandwiches, lussekatter og andre kager, med en god kop kaffe eller et glas julmust. Hvorfor ikke prøve svensk ostkaka med syltetøj og flødeskum? Kirkerummet indtil er åbent for besøgende under hele basaren, og er kan nydes en stille stund.

På førstesalen findes stande med papirpynt som servietter, flotte julekalendre og glansbilleder med glimmer. Hjemsløjd med fine tekstiler, keramik og svensk design af høj kvalitet. En stand fyldt med nisser, halmbukke og mange forskellige ellysestager, Polkagrisstand og den spændende Fyndbod med unikke gamle ting og sager.

Der er også mange lotterier med flotte præmier – Chokolade tombolaen med mange gevinster plejer at være populær blandt børn i alle aldre. På vej ud skal man ikke snyde sig selv for at gøre et godt loppefund i fyndtrappen, eller finde en god bog nede i entréen.

Da Gustafskyrkan ikke får bidrag til kirkens drift og aktiviteter fra hverken Sverige eller Danmark er indtægten fra Julebasaren et meget vigtigt bidrag. Kirken er derfor glade for de mange frivillige, der deltager i julebasaren hvert år, alle iklædt smukke svenske folkedragter.

Gustafskyrkan er kendt for mange koncerter af forskellig slags, og juletiden er ingen undtagelse. Søndag 25. november er det julekoncert kl. 14. Billetter kan købes på forhånd på billetto.dk eller i døren.

Årets julebasar indvies af H.K.H Prinsesse Benedikte kl. 14 fredag den 24. november. Herefter åbner basaren kl. 15.

.

Åbningstider for 2023 års julebasar:

Fredag 24. nov. kl. 15-18

Lørdag 25. nov. kl. 11-17

Søndag 26. nov. kl. 11-16

Læs mere om julebasaren på Svenska Gustafskyrkans hjemmeside: https://www.svenskakyrkan.se/kopenhamn/julbasaren

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*