Politiet er klar med kontrol på og omkring skolevejene

Der kommer ekstra fokus på trafikken - her cyklister på Christianshavn
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Om kort tid vil det igen myldre med skolebørn i morgentrafikken, når eleverne begynder i skole. Og der er god grund til, at alle trafikanter skal holde godt øje og vise ekstra hensyn, for mange af børnene færdes på egen hånd.

.

Politiet har i den kommende periode ekstra fokus på at få skolebørnene sikkert og trygt gennem trafikken. I forbindelse med skolestart vil politikredsene gennemføre ekstra kontroller på skolevejene, hvor betjentene blandt andet vil holde øje med bilernes fart.

Og det er der brug for. Da politiet i forbindelse med skolestart i 2020 og 2021 gennemførte kontrol på skolevejene, blev der i gennemsnit hvert år sigtet 6.500 personer for at have kørt for stærkt.

“Der er stadig for mange, der glemmer at holde øje med deres fart, ligesom der er alt for mange, som holder øje med deres mobiltelefoner i stedet for at have fokus på trafikken – også på skolevejene. Den adfærd skaber en utryghed og er risikabel. Med vores tilstedeværelse vil vi gøre skolevejene mere trygge og sikre for børnene og deres forældre”, siger Christian Berthelsen, politiassistent hos Rigspolitiets Koncernkommunikation.

.

Kampagne

“Selv om mange børn har lært at færdes i trafikken, så kræver det stadig, at vi alle viser ekstra hensyn til dem. Børn kan have svært ved at vurdere, om de kan nå over vejen, og de kan være impulsive og uforudsigelige. Derfor skal vi alle holde god afstand, respektere fartgrænserne og væbne os med tålmodighed, når vi møder børn i trafikken”, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Når man ser på aldersgrupperne, så er der stor forskel på, hvor mange børn, der har en voksen ved deres side, når de skal gennem morgentrafikken. I en stor undersøgelse i 2021 undersøgte Rådet for Sikker Trafik, hvordan børnene kommer til skole, og hvor mange der færdes alene. Undersøgelsen viser, at mens 12 % af de 5-8-årige færdes uden en voksen til skole, så går eller cykler 55 % af de 9-12-årige uden en voksen og 65 % af de 13-16-årige.

For at få flere til at vise hensyn til de mange skolebørn gennemfører Rådet for Sikker Trafik og 96 kommuner i august den landsdækkende kampagne “Børn på vej“. Kampagnen vil man møde på plakater ved skolevejene samt på sociale medier fra den 7. til den 27. august.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*