Snart slut med gamle dieselbiler i Københavns miljøzone

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Triller du eller nogen i din familie rundt i en ældre dieselbil? Så kan du snart – fra 1. oktober – glemme alt om at bruge den i den såkaldte miljøzonen i København. Med mindre du altså får monteret et partikelfilter.

.
De nye regler for personbiler gælder alle, uanset om du bor i København eller besøger byen. Kontrol af dieselbiler sker automatisk via kontrolpunkter med nummerpladegenkendelse i miljøzonen. Ved overtrædelse af miljøzoneregler er bøden for personbiler 1.500 kr. Og hvis du ikke betaler, så kan pengene i sidste ende trækkes i din løn eller offentlige ydelse.
Hvordan ved man så, om ens bil er omfattet af de nye regler. Det kan man online på https://mz.miljoezoner.dk/da/lookup/step1
Mangler man et partikelfilter, kan det eftermonteres på et værksted, og derefter skal bilen synes. Du kan se, om du evt. kan få tilskud til monteringen her: https://miljoezoner.dk/tilskud/tilskud-til-at-eftermontere-partikelfilter-pa-diesel-personbiler/
Miljøzonen er indført for at nedbringe forurening fra trafikken og gøre København til en renere by. De nye regler for personbiler gælder også i Ålborg, Århus, Odense og på Frederiksberg pr. 1. oktober.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*