Problemkrabbe på sommermenuen hos Scandic Sydhavnen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Scandic Sydhavnen lancerer denne sommer en helt særlig bisque. Bisquen er lavet af den lille uønskede strandkrabbe, der normalt anses som bifangst og et spildprodukt. Strandkrabben ødelægger biodiversiteten i havene, men fortryller smagsløgene, når den anvendes som bisque.

.

Denne sommer kan gæster på Scandic Sydhavnen se frem til en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Frem til midten af august serverer hotellets restaurant nemlig en helt særlig bisque af strandkrabbe.

Suppenyheden er udviklet i samarbejde med Reduced, der er specialister i at udnytte de råvarer, fødevareindustrien normalt kasserer. Scandics nye krabbebisque er den første af en række madspildsreducerende supper og serveres i sommermånederne i hotelrestauranten på Sydhavns Plads.

.

Lidt for mange strandkrabber i havet

Med 12 milliarder strandkrabber i de danske have udgør krabben et problem for både havmiljø og fiskeri. Krabberne spiser den føde, andre bunddyr og fisk lever af, ødelægger fiskernes net og truer andre eksisterende dyrearter.

Normalt udgør strandkrabben et spildprodukt, når den som ufrivillig bifangst hives op af fiskerne. Det glæder derfor Scandic i Sydhavnen, at de med den nye sommerret både kan undgå spild, være med til at nedbringe bestanden og samtidig servere en delikat à la carte-suppe for gæsterne:.

“Normalt kasseres den lille krabbe, når den fanges, men den er helt optimal at bruge i skaldyrsfond og supper. Jeg er glad for, at vi nu kan udnytte de krabber, der ellers er bifangst og en overskydende ressource til at skabe ny velsmagende sommermad til vores gæster. Vores køkkenchef har kræset for smagsoplevelsen, og jeg håber og tror, det bliver en populær ret her i sommerferien”, siger Kim Christensen, der er General Manager for Scandic Sydhavnen.

I Danmark har der ikke tidligere været tradition for at udnytte de små uønskede strandkrabber i madlavningen, mens det franske, spanske og italienske køkken i mange år har anvendt strandkrabber til skaldyrsretter.

.

Flere madspildsreducerende supper på vej

Arbejdet med madspild er dog ikke nyt for Scandic Sydhavnen. Som Svanemærket hotel har man de senere år intensiveret arbejdet med at reducere eget madspild, og sammen med Reduced tages madspildsindsatsen skridtet videre.

“Vi har længe haft fokus på at nedbringe madspildet her på hotellet – et arbejde, som vores nyinstallerede madspildsværktøj blandt andet bidrager positivt til i hverdagen. Samarbejdet med Reduced gør det muligt at tage madspildsarbejdet med ud i næste led og udnytte gode danske råvarer, som ellers bliver kasseret”, fortæller Kim Christensen.

Den nye krabbebisque serveres i hotellets restaurant frem til midten af august. Hotellet oplyser, at suppemenuen udskiftes hver anden måned.

Flere nye suppevarianter er på tegnebrættet, og strandkrabbevarianten vil igen være at finde på menukortet i restauranten på Scandic Sydhavnen senere på året. Sommernyheden kan ligeledes nydes på Scandic Sluseholmen, der også er beliggende i Sydhavnen.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*