Så er Operaparken indviet på Christianshavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

Københavnerne har fået en fantastisk gave med den nye Operapark på Christianshavn, der ligger lige ved siden af Operaen og også fungerer som et underjordisk parkeringsanlæg for gæsterne til Operaen.

.

Den nye park ligner ikke rigtig andre af byens parker. Her bevæger man sig gennem forskellige temaer i parken, der på den måde både for præsenteret seks haver hvilket inkluderer den nordiske skov, dansk egeskov, den engelske have med springvand, en mere orientalsk havedel, et stykke Nordamerika og et subtropisk atrium i Væksthuset midt i parken– alt sammen på den ø, der ligger mellem Papirøen og Operaen.

Midt i det hele – oven på atriumet – dukker en cafe op, hvor man både ude og inde kan stemningen. Det er holdet bag den anmelderroste restaurant Nordlyst, som står bag cafeen.

.

Generøs gave

Det er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, der betaler for parken, som er tegnet af det danske arkitektfirma COBE med inspirationer fra 1800-tallets romantiske haver og romantikkens landskabsmalerier.

Egentlig sagde den oprindelige lokalplan, er der skulle være boliger på grunden, men fonden på Esplanaden ville gerne af med den noget kedelige overfladeparkering, der findes ved siden af Operaen.

Så ved at droppe boligbyggerierne og i stedet lave en underjordisk parkeringskælder, så fik man samtidig plads til en fantastisk park, som nu kan nydes af både københavnere og byens gæster.

Der er plads til 300 biler under selve parken, og der er gjort plads til yderligere ekstra 100 cykler ud over de cykelstativer, som allerede findes i området. Der er uændret anløb for Havnebussen, så den finder man i hjørnet af parken, hvor der også er lavet en overdækning fra p-kælderen, så operagæsterne kan komme tørskoet i Operaen og altså i læ for den noget voldsomme vejr, som der kan være langs havnen.

.

Havnefronten var forbi på åbningsdagen og tog disse billeder

.

.

.

.

.

.

.

.

2 Comments

  1. Det ser fantastisk og spændende ud med denne nyhedsskabende park. Hårdt tiltrængt i det blæsende område – og væk med den grimme parkeringsplads.

  2. Fantastisk sted – og cafeen – Væksthuset – er klart et besøg værd. Samme gode mad og service som på alle Norrlyst koncernens andre restauranter😊

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*