Festival bringer Arktis til Christianshavn

Årets festivalfoto har fotograf Erez Marom taget af solnedgangen over Uummannaq i Grønland. Foto: Erez Marom / Visit Greenland).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kom og hør om Ruslands interesser, klimaforandringernes trusler mod hvalerne og meget andet når Arktisk Festival 2023 folder sig ud i weekenden 4. til 5. november på Nordatlantens Brygge. Og det både omfattende og alsidige program rummer noget for alle – uanset alder og interesse. Det skriver Nordatlantens Brygge i en pressemeddelelse.

.

Festivalprogrammet byder på en lang række aktiviteter, boder, udstillinger, oplæg og foredrag, der omhandler alt fra kunst og kultur til historie og politik.

Bliv f.eks. klogere på Ruslands interesser i Arktis, når Johannes Riber, orlogskaptajn ved Forsvarsakademiet holder foredrag. Eller hør om klimaforandringernes påvirkning på hvalerne, som Rikke Guldberg Hansen fra Grønlands Naturinstitut fortæller om.

Der er også masser af kultur på programmet. Man kan møde arbejdende kunstnere ved flere stande, og festivalen for besøg af bl.a. den grønlandske filmproducent Emile Hertling Péronard, der fortæller om den aktuelle udvikling i grønlandsk film.

.

Udstilling med tekstilværker

Man kan også besøge udstillingen Stof til eftertanke med tekstilværker af de færøske kunstnere Alda Mohr Eyðunardóttir og Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard samt islandske Ýrúrarí (Ýr Jóhannsdóttir). Værkerne kredser alle om bæredygtighed i deres originale og yderst forskellige udtryk, der spænder mellem det poetisk taktile til det farverige, fantasifulde og ikke mindst humoristiske.

.

Lær grønlandsk på 20 minutter

På festivalen kam man også hente inspiration til nye rejser, shoppe husflid, færøske øl og bl.a. varme grønlandske sælskindsluffer til vinteren.

Udenfor på pladsen foran det smukke pakhus kan man bl.a. opleve færøsk kædedans om lørdagen (kl. 14.30) og møde slædehunde fra Grønland om søndagen (kl. 10-16). Eller besøge den smukke, tremastede skonnert Activ, som ligger ved kajen. Og i Det Arktiske Hus kan man f.eks. lære grønlandsk på et 20-minutters lynkursus.

.

Besøg Nordatlantens Brygge

Festivalen finder sted midt i København på Kongelige Grønlandske Handels Plads (lige over Inderhavnsbroen), der gennem godt 200 år har været centrum for Danmarks relationer til Nordatlanten. I dag lever det arktiske miljø i bedste velgående og udfolder sig i de gamle historiske pakhuse, som i dag hedder Nordatlantens Brygge og Det Arktiske Hus.

Og i weekenden den 4. til 5. november vil pladsen og dens historiske bygninger summe af liv og utallige indtryk fra den nordligste egne. Der er gratis adgang.

Læs mere og se det samlede program på arktiskfestival.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*